Zöld utat kapott a Just Cause mozifilm, de a rendezőtől egy kicsit félünk

Zöld utat kapott a Just Cause mozifilm, de a rendezőtől egy kicsit félünk

A Universal Pictures a hírek szerint a Square Enixszel közösen már dolgozik az Avalanche Studios nyílt világú videójáték-sorozatának, a Just Cause-nak a filmadaptációján.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a nagy múltú akció-franchise élőszereplős filmváltozatát a Kék Bogár (Blue Beetle) rendezője, Ángel Manuel Soto dirigálhatja – bár az a film megbukott, és egyelőre a rajongókat ez a bejelentés inkább aggodalommal tölti el. A történet részleteiről és a megjelenési dátumról egyelőre még nem esett szó.

Ezeket olvastad már?

A kaszkadőr (The Fall Guy) és a Senki (Nobody) producerei most is közreműködnek, de a Story Kitchen munkatársai, Dmitri M. Johnson, Mike Goldberg és Timothy I. Stevenson szintén csatlakoztak a stábhoz. Dan Jevons executive producerként vesz részt a projektben.

Ha a Just Cause filmadaptáció egy picit is hasonlít majd a Square Enix és az Avalanche videojáték-sorozatához, akkor a rajongók különösen eszement és látványos alkotásra számíthatnak. Az eldugott szigeteken játszódó franchise főszereplője Rico Rodriguez, egy fegyveres zsoldos, aki ejtőernyővel és egy csuklóra szerelt csáklyahorgonnyal is fel van szerelve, és ezeket nem fél bevetni, ha a helyzet úgy kívánja. Az első játék 2006-ban, míg az utolsó, negyedik 2018-ban jelent meg, és a pazar helyszíneken túl az őrült tűzharcokról, valamint a robbanásokról ismert.

Jó hosszú ideje húzódott ez a döntés, mert először 2009-ben érkezett a hír, hogy készül egy adaptáció, de a következő években alig-alig lehetett csak hallani erről a projektről. A Trónok harca (Game of Thrones) és az Aquaman sztárja, Jason Momoa is rábólintott egy ajánlatra, de azt jelenleg nem tudni, hogy még mindig benne van-e a dologban, illetve, hogy pontosan ki alakíthatja a főszereplőt.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN