Nem csak élőszereplős film, de sorozat is készül a Minecraftból

Nem csak élőszereplős film, de sorozat is készül a Minecraftból

A Netflixnek köszönhetően egy szériát is kapunk a világ egyik legnépszerűbb videójátékából.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy bizony komolyan gondolták Hollywoodban a Minecraft élőszereplős adaptációját, ráadásul olyan sztárokat sikerült szerződtetni hozzá, mint Jason Momoa, Jack Black vagy a csak itthon az Amerikai pitében Stifler mamájaként ismert Jennifer Coolidge.

Mint kiderült a Netflix és a Mojang Studios közösen fejleszti a CG-animációs tévésorozatot a Minecraft franchise alapján. A lehetséges szériáról, amelyet a héten jelentettek be a játék 15. évfordulójának részeként, egyelőre kevés információt tudni, de az már bizonyos, hogy egy eddig nem látott történetet mesélnek majd el csupa új karakterekkel, amely új megvilágításban mutatja be a Minecraft világát.

Az animációért az a WildBrain felel, akiknek eddig Sonic Prime, Ninjago: Dragons Rising és a Carmen Sandiego triót köszönheti a Netflix. A projekt kreatív csapatáról, beleértve a showrunner személyét is, még nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Markus Persson készítette az eredetileg 2009-ben megjelent Minecraft játékot, a fejlesztést később Jens Bergenstein vette át, miután a cím 2011-ben szélesebb körben is elérhetővé vált. A játék a történelem legkelendőbb videojátékának számít, több mint 300 millió eladott példánnyal, és a tavalyi becslések szerint 140 millió havi aktív játékossal rendelkezik mind a mai napig.

Ezeket olvastad már?

A Minecraft egy 3D-s legónak tekinthető, ami azt jelenti, hogy a játékosok kiélhetik kreativitásukat, városokat építhetnek és kölcsönhatásba léphetnek egymással. A Warners és a Legendary által készített mozifilm pedig várhatóan 2025 áprilisában debütál, szóval azt lehet mondani, hogy szép lassan még tovább bővül a franchise univerzuma.

A Minecraft mindezek mellett a legújabb népszerű videojáték, amelyet televíziós adaptációban dolgoznak fel, és csatlakozik egy igen nívós csoporthoz, amelybe többek között a Fallout és a Tomb Raider (Amazon), a Halo (Paramount+), a The Last of Us (HBO), a Resident Evil és a The Witcher (Netflix) is beletartozik.

Kövess Minket!



Gamer szótár