Elden Ring ősi kínai tálalásban? Jöhet!

Elden Ring ősi kínai tálalásban? Jöhet!

Az EverStone Wuxia játékáról az PlayStation State of Play eseményen kaptunk még több információt.

Legelőször 2022 nyár végén tűnt fel a Where Winds Meet, az EverStone Games nyílt-világú akció-kaland RPG-je. A játék a régmúlt Kínájába kalauzol el minket, ahol a távol-keleti harcművészetet az ázsiai mitológiával ötvöző Wuxia stílusban kaszabolhatjuk le ellenfeleinket.

Mi az  Wuxia?

A Wuxia lényegében a távol-keleti, főleg kínai harcművészet, tradicionális kínai harcosok és egy kis szupererő ötvözete. A 2000-es évek elejéből ismert ázsiai filmekre érdemes gondolni. Precíz, gyors mozdulatok, emberfeletti erő és agilitás egy csipet varázslattal. A Where Winds Meetben a karakterünk Qinggong erőt használva felfuthat egy függőleges sziklafalon, átrohanhat hatalmas vízfelületeken, a Chit használva pedig lebéníthatjuk ellenfeleinket vagy magunkhoz húzhatunk bizonyos tárgyakat. Tiszta Star Wars. Nem csak "fizikai" szupererőnk lehet, a 900-as évek végi kínai mondavilág lényeitől is elleshetünk trükköket, lebeghetünk mint egy pillangó és csíphetünk mint egy méhe... vagy tüzet okádhatunk mint egy sárkány. Kinek mi.

Harc egy mítikus lénnyel, EverStone Games

Az Öt Dinasztia és a Tíz Királyság kora

A kínai történelem ezen 907 és 970 közötti időszaka remek lehetőséget nyújtott a kínai játékfejlesztő stúdiónak, hogy szemetgyönyörködtető látványt nyújtson nekünk a játékban. A Ghost of Tsushima világában már megismerkedtünk a csodálatos kelet világával, a Where Winds Meetben pedig valami hasonlóra számíthatunk, talán egy fél fordulattal sötétebb irányban. Gyönyörű bambuszerdők, hegyek és városok amerre a szem ellát. Na meg persze hatalmas sárkányok és egyéb mítikus lények.

Egy csata után, EverStone Games

Nem csak varázslatok, fegyverek is vannak

Természetesen nem csak a bambusz rugdosás és levegőben futás lesz a játékban, az EverStone Games nagy hangsúlyt helyezett a különböző fegyverek implementálására. Harcolhatunk lándzsával, karddal, de ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor legyezővel vagy esernyővel is lekaszabolhatjuk az ellenfeleinket.

Ezeket olvastad már?

Ha olvasnátok még a játékról, akkor Beralt Lyu, az EverStone Studio producere egy PlayStation Blog bejegyzésben részletesen mesél a Where Winds Meet világáról. (Természetesen angolul)

Ti nektekeddig hogy tetszik a távol-keleti RPG?

Kövess Minket!



Gamer szótár