A Sony vezetősége nem kért a Days Gone-ból

A Sony vezetősége nem kért a Days Gone-ból

Az idei PlayStation State of Play esemény előtt sok játékos reménykedett abban, hogy bejelentik a Days Gone folytatását...

Akik követték a State of Play-t azok majdnem biztos hogy észrevették, hogy nem volt Days Gone 2 bemutató az eseményen. A motoros posztapokaliptikus zombis kalandjáték egyik rendezője Jeff Ross beszélt most az IP (nem túl bíztató) jövőjéről.

Ezeket olvastad már?

A Days Gone game directorát arról próbálták faggatni, hogy hogy látja, érkezhet-e második része a hányattatott sorsú játéknak. A motorozós és zombi kaszabolós játék kedvelőinek nem sok jóval kecsegtetett Jeff Ross, állítása szerint ugyanis a Sony vezérkara és többek között Hermen Hulst, a Sony Interactive Entertainment frissen kinevezett társ-ügyvezető igazgatója sem támogatta az első játék megjelenését:

"Még mindig rengeteg ember kérdezi tőlem, hogy lesz-e valaha második része a Days Gone-nak, szóval szeretném beadni ezt a posztert mint bizonyíték. A Sony vezérkara mint Hermen sosem voltak rajongói [a játéknak], szóval nem fogtok róla hallani a PlayStation State of Playen sem ma sem máskor"

Valószínű tehát, hogy az eleve kifejezetten középszerűre sikerült játék folytatásának fejlesztését nem fogja megfinanszírozni a Sony sem most sem a jövőben. Külön érdekesség, hogy egy későbbi bejegyzésében Jeff Ross arról is beszélt, hogy a Bend Studio jelenleg egy 250 millió dolláros projekten dolgozik, ami szerinte meglepő, tekintve hogy a Days Gone első része olyan 150 millió dollárba került csak. (Szerintünk ez nem olyan meglepő a megnövekedett árak és fenntartási költségek tekintetében.)

Ti szeretnétek folytatást a Days Gone első részének?

Kövess Minket!



Gamer szótár