SSD-lopással nyírta ki a karrierjét egy amerikai játékos az IEM Dallason

SSD-lopással nyírta ki a karrierjét egy amerikai játékos az IEM Dallason

Nbgee12 számtalan alkalommal kapott már figyelmeztetést vagy eltiltást sportszerűtlen viselkedésért, de ezekhez képest is új szint, hogy ellopta az IEM Dallas során Stewie2K, NiKo és NertZ SSD-it.

Adam „nbgee12” Zanzoult május 31-én az IEM Dallason fogták el a hatóságok, miután illetéktelenül a rendezvény backstage-ében járt és ellopott három SSD-t, amelyen aznap játszó játékosok konfigjai voltak – írja a Dust2.us. A lap szerint az amerikai játékos, aki korábban például az Elevate beugrója is volt, ki lett tiltva a rendezvényről, majd a FACEIT-en sportszerűtlen viselkedés címszóval repült rá egy örökérvényű ban is, biztos, ami biztos.

nbgee12 három játékos, egészen pontosan Stewie2K, NiKo és NertZ SSD-it lovasította meg, ezeket a hatóságok találták meg nála. Bár nem ez volt az első alkalom, hogy sportszerűtlenül viselkedett, korábban azért nem vetemedett hasonlóra. Az eddigi vétségei között olyanokat találunk, mint hogy megpróbálta eltitkolni ESEA-n, hogy banja van; a FACEIT Pro League-ből kitették, amiért egy FPL-C kvalit akart megbundázni; és több ízben sértő volt online és személyesen is a magatartása. Az már csak hab a tortán, hogy az imént említett, egyébként 100 évre szóló eltiltásokat pont az IEM Dallas előtt vették le a 19 éves játékosról egy szabályváltozás értelmében.

Ezeket olvastad már?

A dallasi események után nbgee12 CoJoMo-nak adott egy interjút. A Dust2.us szerint ebben a játékos beismerte a tetteit, majd elmesélte, hogy az Omni Dallas Hotelben tartózkodott a rendezvény során, ami egy felüljárón keresztül összeköttetésben áll a Kay Bailey Hutchison Convention Centerrel, vagyis az IEM Dallas helyszínével. Ezért a hajnali órákban könnyedén belopózhatott az arénába, ahol megtalálta az SSD-ket, amiket később ellopott. Mindezt ráadásul Discordon streamelte néhány embernek, akiket nem nevezett meg. Még egy olyan kép is a felszínre került, ami állítólag ebből a discordos streamből származik – ezen Stewie2K SSD-je látható. A Dust2.us viszont nem tudta megerősíteni ezt a részletet, csupán annyit tudnak, hogy valóban így néztek ki az SSD-k a tornán, tehát akár autentikus is lehet a kép.

Bár az ESL és a FACEIT eltiltották az SSD-lopás miatt nbgee12-t a rendezvényen való részvételtől és a jövőbeli versenyzéstől is, a szervezők úgy döntöttek, hogy annak ellenére sem emelnek vádat az ügyben, hogy rendőröket hívtak a játékosra. Az ESL eltiltása eredetileg öt évre szólt volna, a 19 éves játékos pedig szeretett volna tenni valamit azért, hogy ezt rövidítsék le. Ez viszont már biztosan nem fog összejönni neki, mert tegnap örökérvényűre változtatta a bant az ESL, ezzel a karrierje virtuálisan véget ért.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár