A tékozló fiú visszatért, és megnyerte a G2-val az IEM Dallast

A tékozló fiú visszatért, és megnyerte a G2-val az IEM Dallast

A G2 első bajnoki címét nyerte meg Counter-Strike 2-ben, ami nem vet jó fényt HooXira. Reméljük, azért nem a munkaügyön kezdte a mai napját a dán irányító.

Amikor elindult egy héttel ezelőtt az IEM Dallas, szinte biztosak voltunk benne, hogy a MOUZ és a FaZe versenyeznek majd a végső győzelemért. Ehhez képest torzsiék belesétáltak az egérfogóba és a csoportkörben kiestek, karriganék pedig nem tudták legyőzni az elmúlt hét csodáját, a GStew-t, akarom mondani, a G2-t. A testvére esküvője miatt otthonmaradó HooXi helyét Stewie2k vette át Dallasban, és eközben NiKo lett az ideiglenes IGL. HooXi otthonról, elemzői feladatokban segítette a csapat munkáját, de valamilyen csoda folytán úgy, hogy a sokat ekézett dán irányítónál is rosszabbul játszott Stewie2k szinte végig, mégis képesek voltak megnyerni a tavaszi szezon utolsó előtti trófeáját – ki mert volna erre fogadni?

A G2 döntőbe vezető útja egyáltalán nem volt könnyű: találkoztak a Falconsszal, a Vitalityvel, a MOUZzal, a Liquiddel, a FaZe-zel és Dallas nagy meglepetésével, a 9z-vel is. Ezek közül egyedül a Vitality tudta megverni őket, de az még a csoportkörben történt, a végeredmény szempontjából pedig nem is számított ez a meccs igazán. A döntőben már nem tudtak apEXék olyan domináns egyéni formával előrukkolni, és ez m0NESY páratlan játékával kombinálva pont elég volt ahhoz, hogy három szoros pályát követően a G2 behúzza Dallast. Infernón két hosszabbítás, Anubison egy kellett ahhoz, hogy eldőljenek a pályák. 1-1-nél egy pillanatra még úgy tűnt, a széria a Vitality zsebében van, de aztán Nuke-on ZywOo és flameZ eltűntek, ez pedig utat nyitott a G2-nak a bajnoki címhez. Talán egy Dust2 jobb választás lett volna apEXék részéről a végére, de amikor ennyire csendes a 'wOo egy fináléban, csoda, hogy a harmadik pályáig elértek.

Ezeket olvastad már?

Bár a többség a tékozló fiú, a.k.a Starbucks2k, a.k.a. Stewie2k nagy visszatérésével volt elfoglalva a döntő után, elájulni azért nem kellett tőle. Egyéni formáját tekintve HooXi vicc nélkül jobb volt az elmúlt hónapokban nála, ráadásul úgy, hogy ő irányított is, Stewie2k meg „csak” lövöldözni ment le Dallasba. Azon lehetne vitázni, hogy milyen hatékonysággal űzi a dán a főfeladatát, de attól Stewie2k beugrása még nem lesz Jézus második eljövetele. Ennek ellenére mégis HooXi az, akinek aggódnia kell a helye miatt. A G2 a tavalyi IEM Köln óta nem nyert semmit, vagyis mióta megjelent a Counter-Strike 2, azóta elkerülték őket a trófeák. Most pedig hirtelen kimarad a keretből személyes okokból (amiért nem lehet őt hibáztatni még véletlenül sem), és a csapattársai nélküle nyernek egy versenyt, amivel lényegében a jelenlegi Intel Grand Slam szezon pole pozíciójába kerültek, megelőzve a MOUZt és a FaZe-t is.

HooXi valószínűleg ma reggel nem a munkaügyön kezdte a napját, annyira azért nem veszélyes rá nézve ez az egész. Viszont a tény, hogy NiKo irányított, jól játszott, nyert és aztán elmondta, hogy HooXi szerveren kívüli munkája nélkül nem sikerült volna, csak azt támasztja alá, hogy edzőként vagy elemzőként többet érne a dán, és mindenki jobban járna ezen a ponton, ha a játékon belüli dolgokat a profikra hagyná.

Az viszont nem lett világosabb a hét végére sem, hogy innen hova tovább Stewie2k-nek. Igen, megnyerte a versenyt, igen, volt néhány jobb köre. De ettől még nem vált valószínűbbé, hogy ez a felállás esetleg tovább is együttmaradhat, és az sem látszik, hogy van-e más, aki szeretne lecsapni rá, mert egyénileg tényleg nem volt acélos. Aztán persze az évek alatt sokan sokfélét gondoltak már a G2 potenciális lépéseiről, ők meg rendszerint rácáfoltak a külső szemlélőkre, szóval soha ne mondjuk, hogy soha. Az biztosan segíti Stewie2k ügyét, hogy két éve először játszott a tier 1-ben és rögtön nyert egy versenyt.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár