80 éve volt a D-Nap - PvE tartalmakkal bővül a z egyik legnépszerűbb II. világháborús játék

80 éve volt a D-Nap - PvE tartalmakkal bővül a z egyik legnépszerűbb II. világháborús játék

Új játékmóddal és új jutalmakkal vár a World of Tanks, ami a 80 éves D-Nap előtt tiszteleg.

A szövetségesek 1944. június 6-i normandiai partraszállásának 80. évfordulója alkalmából – amely a II. világháború egyik legmeghatározóbb pillanata volt –, a World of Tanks egy sor különleges játékbeli eseményt kínál. Ezek közé tartozik többek közt egy vadonatúj PvE-mód – az Overlord hadművelet –, egy tematikus Battle Pass-szezon és egy különleges, történelmi témájú élő bejelentkezés közvetlenül az LCT 7074-ből, az egyetlen ismert és mai napig megőrzött brit partraszálló hajóból, amely részt vett a D-napon.

Június 6-tól a harckocsizók egy vadonatúj, szóló PvE-módban játszhatnak, amelyet az Overlord hadművelet ihletett, és amely lehetőséget nyújt a normandiai partraszállás küzdelmeinek megismerésére. A résztvevők az ikonikus M4A3E8 Sherman tankot irányíthatják, azzal az elsődleges céllal, hogy áttörjék a megerősített ellenséges védelmet. A légvédelmi ütegeket védő tengerparti bunkerek elpusztításával a játékosok aktiválhatják a szövetséges csapatok számítógép által irányított extra támogatását – a felderítő repülőgépeket és a csatahajók tüzérségét –, amivel hatalmas károkat okozhatnak a célpontoknak. 

A harckocsizókra további kihívások is várnak, mivel a pálya tele van halálos aknákkal. A sikeres előrenyomulás érdekében a parancsnokok egy titkos fegyvert kapnak segítségül: a Sherman Crabet – egy speciális kialakítású aknamentesítő tankot, amely a II. világháborúban aktívan szolgált. A történelmi partraszállás során a Sherman Crab az aknák felrobbantásával segített a csapatoknak biztonságosan átjutni a harcmezőn, és ebben a játékmódban is kulcsfontosságú szerepe lesz a győzelemhez vezető úton.

A júniustól szeptemberig tartó különleges D-napi Battle Pass-szezonban a játékosok három fejezeten keresztül haladhatnak előre, feloldva három új VI-os szintű prémium tankot normandiai ihletésű 3D-stílusokkal és három egyedi harckocsizóval. A szezon számos jutalmat kínál, többek között kötvényeket, kreditet, prémium fiókot, felszerelést és egyéb játékbeli finomságokat.

A játékosokra emellett egy különleges interaktív D-napi eseménytérkép is vár, amely segít megismerni az évfordulót érintő eseményeket. A tematikus küldetéssorozatot teljesítve a játékosok különleges tokeneket kapnak, amelyeket prémium járművekre, egyedi testreszabásokra és prémiumfiók-napokra válthatnak be.

A különleges események részleteiért látogass el erre a weboldalra.

A World of Tanks csapata egy meglepetéssel is készül, ugyanis élőben jelentkezünk be a hivatalos Twitch-csatornán – twitch.tv/worldoftanks – június 8-án 18:00-kor az LCT 7074 fedélzetéről, az egyetlen megmaradt brit partraszálló hajóról, amely részt vett a D-napon.

És ez még nem minden, egy különleges D-napi kollekció is kapható lesz a World of Tanks hivatalos boltjaiban: worldoftanksstore.eu és worldoftanksstore.com. A játékosok itt számos emléktárgy közül válogathatnak; többek között ruházati cikkeket (pólókat és kapucnis pulóvereket), bögréket és poharakat, egérpadokat, kirakókat és Zippo öngyújtókat kínálnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár