Engedett a játékosok nyomásának a Riot, megduplázzák az Aréna bannokat

Engedett a játékosok nyomásának a Riot, megduplázzák az Aréna bannokat

Elég hangosak voltak a játékosok, 16 tiltásra vált a League of Legends Aréna módja.

A League of Legends Aréna játék módja mindenképpen az egyik legjobb újítása a Riot Gamesnek. Első megjelenésekor többen is úgy nyilatkoztak az akkor még csak 2v2v2v2 meccsekről, hogy "a valaha volt legjobb dolog ami a League of Legendsel történt". A jelenleg 3. felvonását élő móddal a Riot úgy tűnik szeret kísérletezni, a korábbi 8 fős meccseket 16 játékosból álló küzdelmek váltották fel.

A 2v2v2v2 Aréna, Riot Games

Azt tudjuk már, hogy nehéz feladat egy játék kiegyensúlyozása, akkor pedig még inkább ha az meg van csavarva egy csomó olyan játékelemmel, ami sehol máshol nem elérhető. Az egyenlőtlenségből kialakult meta pedig pont az a dolog ami ellen a Riot nagyon küzd az Arénával. A cél egyértelműen az lenne, hogy minél több hőssel minél változatosabb meccsekben vehessünk részt, de eddig ezt nem nagyon sikerült elérni a fejlesztőknek.

Ezeket olvastad már?

Aki játszott már a League of Legends Aréna módjával, az szinte biztos, hogy ismeri a legtöbb OP karaktert. Kayn, Zed, Rammus, Gragas vagy Sylas szinte minden egyes hősválasztás során tiltólistára kerül, de emiatt a többi szintén (de kicsit kevésbé) broken karakter viszont továbbra is játszható marad. Ha pedig az a cél, hogy egy játékmód minél élvezetesebb legyen akkor ez nem elfogadható.

A megújult 16 fős Aréna, Riot Games

A Riot megoldása az a problémára, hogy az eddigi 8 tiltás (csapatonként 1) helyett 16 hőst tilthatnak majd ki a játékosok az Aréna módban. A cél ezzel az, hogy a meta hősöket játszó idézőket kicsit rákényszerítsék a többi hősre is, így változatosabbá téve a mérkőzéseket. (Arról nem is beszélve, hogy ha egyedül ülnénk le játszani, akkor nem kell annyira az odakeveredett csapattársunk tiltásától függenünk.)

Ti szoktatok játszani az Arénával? Eddig mennyi időt öltetek bele?

Kövess Minket!



Gamer szótár