Elon Musk betiltaná az Apple készülékeit a cégeinél

Elon Musk betiltaná az Apple készülékeit a cégeinél

Tegnap bejelentette az Apple az AI-megoldásait, Elon Musk viszont szabályosan kirohant ellenük, amikor kiderült, hogy az OpenAI-jal dolgoznak együtt Tim Cookék.

Az Apple hétfőn este rendezte meg az éves fejlesztői konferenciáját, a WWDC-t, amelyen többek között az operációs rendszerük legújabb verzióit, valamint az első jelentősebb mesterséges intelligencia integrációit is bemutatták a régóta várt iPades számológép app mellett. De amíg a legtöbb változást örömmel fogadták az emberek, az AI-t már kevésbé. Ezen valószínűleg már az sem segített, hogy az almás cég megpróbálja a két betű jelentését átmárkázni „Apple Intelligence”-re.

Viszont elsősorban funkcionális kérdésekben voltak kételyek. A többségnek például azzal volt gondja az Apple AI-megoldásaiban, hogy ezekhez az OpenAI ChatGPT-jét is felhasználják a cupertinóiak. Igaz, csak egyelőre tűnik nagynak a szerepük ebben a mixben, mert a jövőben például a Google Gemini is integrálva lesz, illetve az Apple-nek van egy saját nyelvi modellje is. Viszont nem túlzás azt állítani, hogy az OpenAI hírétől Elon Musk amerikai milliárdos, a Tesla, a SpaceX és az X (Twitter) tulajdonosának felállt a szőr a hátán, ezzel elindítva a hadjáratot a technológia ellen.

Ezeket olvastad már?

„Ha az Apple az operációs rendszer szintjén integrálja az OpenAI-t, akkor az Apple eszközeit betiltjuk a cégeimnél. Ez egy elfogadhatatlan megsértése a biztonságnak. A látogatóknak az Apple-eszközeiket az ajtónál kell hagyniuk, elzárva egy Faraday-kalitkába” – írta Musk.

Elon Musk tegnapi kirohanása azonban nem állt meg annyiban, amit fentebb olvashattunk tőle. Ezt követően amikor Tim Cook, az Apple CEO-ja közzétett egy blogbejegyzést a fejlesztéseikről, Musk bekommentálta alá, hogy „nem kell, vagy állítsátok le ezt a hátborzongató kémprogramot, vagy minden Apple-eszköz be lesz tiltva a cégeim területén.”

Elon Musk egyébként az OpenAI egyik alapítója volt, ám 2018 magasságában összerúgták a port Sam Altmannel. A milliárdos szerint a Teslával érdekütközés állt volna fenn a jövőben az önvezető autók fejlesztése miatt, míg Altman úgy magyarázta Musk távozását, hogy át akarta venni az akkor még csak nonprofit lábbal rendelkező céget, amit az igazgatótanács elutasított. Musk a kilépésekor úgy nyilatkozott, hogy adományokkal támogatni fogja a jövőben is az OpenAI ügyét, bár legjobb tudomásunk szerint nem tett ilyet azóta sem.

Kövess Minket!



Gamer szótár