Hiába ért az utolsó pillanatban Londonba, m0NESYvel is kiesett a G2

Hiába ért az utolsó pillanatban Londonba, m0NESYvel is kiesett a G2

A G2 szezonja a BLAST Premier Spring Finals csoportkörének utolsó helyén ért véget m0NESY utolsó perces érkezése ellenére is.

Hol van ez a BLAST Premier Spring Finals? Londonban. Londonban? Londonban. Nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins... London!

Valahogy így tudjuk elképzelni m0NESY beszélgetését a vízumának ügyintézése során, amikor nem értették meg az emberek, hogy hát neki Londonban a héten számítóznia kell, mert ha ő nem cipeli a G2-t a hátán, akkor senki sem fogja. De igazából bármit is mondott, hogy megkapja a papírjait, bejött. Mert ugyan az első napra még nem ért oda, a másodikra nagy nehezen sikerült úgy, hogy mindössze percekre volt attól, hogy a BLAST kitessékelje őt. A helyszíniek számára olyan volt az orosz AWP-sre történő várakozás, mintha az olimpiai lángot hoznák a stúdióba Görögországból, féllábon. A közösségi médiában egy e-sportoló útját egy európai városból egy másikba még nem követték ennyien élőben, és ez mindent elmond arról, mekkora tehetség is m0NESY, mennyire kritikus a G2 sikere szempontjából.

Ezeket olvastad már?

Amit viszont biztosan nem realizált senki sem, hogy ez hatalmas nyomás alá helyezte m0NESY-t. Lényegében azt kérték tőle a csapattársai itt, hogy az utolsó pillanatban beesve hozza a szokásos 1,6-os HLTV ratingjét meg a többi zseniális mutatványát, miközben bemelegíteni sem volt ideje a srácnak a Vitality elleni mérkőzés előtt. Ennek megfelelően egy olyan gyenge teljesítményt hozott össze az orosz AWP-s, amire nem csak valószínűleg, hanem biztosan képes lett volna még a két nappal ezelőtt beugróként játszó TaZ is. Ezzel pedig a G2 szezonja véget is ért a csoportkör utolsó helyén, rögtön azután, hogy az előző versenyüket kiütéssel megnyerték.

A kiesést követően m0NESY nyilatkozott a HLTV-nek, a beszélgetésben pedig az útjától a szezon értékeléséig mindenről szó volt – mi most az utóbbira koncentrálnánk itt.

HLTV: „A teljes szezonotokra visszatekintve – fel is út, le is út volt ez a G2-nak, de közben igen konzisztensek voltatok, mert ezt az egy rájátszást leszámítva mindegyiken ott voltatok. Mit gondolsz erről a szezonról, és szerinted durvák az emberek a G2-val szemben, számításba véve, hogy a rájátszások elérésében konzisztensek voltatok?”

m0NESY: „Nem, szerintem egy kis utálatot megérdemlünk, az az igazság. Sokkal jobbak is lehettünk volna csapatként, nem fogom ezt véka alá rejteni vagy ilyesmi, és akik arról írnak, hogy rosszul játszunk vagy ilyesmi, azoknak bizonyos értelemben igazuk van. De nyilván minden utáló erősebbé tesz minket, és az év elejétől, Katowicétől kezdve minden versenyen egyre jobbak és jobbak lettünk. De igen, persze hogy lehettünk volna jobbak. Csak nem tudom, mit tehettünk volna. Szerintem a konzisztencia a legfontosabb a szerveren, hogy hogyan játszunk csapatként.”

A G2 állítólag már a verseny előtt az átigazolási piacra ment, és nem mást, mint a guatemalai sztár riflert, malbsMd-t célozták meg. Az egyelőre kérdéses, hogy kinek a helyét veszi át, ha sikerül megszerezni őt az M80-től. Ami viszont biztos, hogy a G2 nem lehet elégedett az eddigi CS2-es produkciójával, mert egy Stewie2K-vel elért IEM Dallas bajnoki címen, valamint az Nvidia driver által megsegített Major rájátszásba jutáson túl a szervezet renoméjához képest nem sikerült semmi maradandót elérni.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár