Dragon Age: The Veilguard: Pánszexuális karakterekből nem lesz hiány, ez már biztos

Dragon Age: The Veilguard: Pánszexuális karakterekből nem lesz hiány, ez már biztos

Egy nagyon fontos kérdést válaszolt meg a játék igazgatója, Corinne Busche.

Az RPG-k, azaz szerepjátszós videójátékok egyik legfontosabb összetevője a minőségi interakciók a karakterek között. Ezek lehetnek a történet szempontjából kritikus párbeszédek, olyan döntési helyzetek, amikor két, merőben eltérő lehetőség közül kell választani, vagy egyszerűen csak néhány jól időzített bók, aminek következtében lekerül valaki(k)ről a ruha. A Dragon Age-széria utóbbiban bővelkedett már a kezdetek óta, nem lepődött meg azon senki, ha a heteroszexualitás mellett megjelent a homoszexualitás és a biszexualitás. A 2024 őszén érkező folytatás, a The Veilguard még egy lapáttal rátesz a romantikus interakciókra, ugyanis a történet alapján minden karakter, akivel 'össze lehet jönni', az pánszexuális.

Ezeket olvastad már?

Mi az a pánszexualitás?

Röviden: a vonzódásnak nincsenek korlátjai, bárkihez vonzódhatsz anélkül, hogy figyelembe vennéd a biológiai vagy választott nemét. Ez azt jelenti, hogy a DA: TV minden karaktere minden karakterrel létesíthet igazán közeli kapcsolatot. Busche szerint azért jó dolog ez, mert így a játékos által irányított főhős konkrétan azt csinálhat, amit akar abban a világban, ahol a gonosz leselkedik minden sarkon. Többek szerint valójában itt csak arról van szó, hogy a 'kánonszexualitást' és a 'játékosszexualitást' összemosta a fejlesztőcsapat, hogy valami egyedit hozzon létre. Remélhetőleg a döntés minden esetben ott lesz a gamer kezében, azaz lehet majd flörtölni ezzel és azzal, miközben a szexualitástól túlfűtött párbeszédek mélységéből sem veszít semmit a The Veilguard.

A játék teljes leleplezése még egy kicsit odébb van, de már most elegendő videó került fel az internetre ahhoz, hogy véleményt alkossanak a sorozat ismerői, valamint az olyan emberek, akiknek eddig fogalmuk sem volt arról, mit is jelent valójában az a kifejezés, hogy 'Dragon Age'. 

Kövess Minket!



Gamer szótár