Közelebb van a Gears of War E-Day megjelenése, mint gondolnád

Közelebb van a Gears of War E-Day megjelenése, mint gondolnád

Igen erős felhozatallal készül a Microsoft és az Xbox, a Gears of War: E-Day pedig felteheti az i-re a pontot, ha akkor jelenik meg, amikorra pletykálják.

A 2024-es Xbox Games Showcase legnagyobb meglepetéseinek egyike volt a Gears of War: E-Day bejelentése. A prezentáció előtt ugyanis nemigen számítottunk rá, hogy ez a játék is ott lesz a felhozatalban. Hát még arra, hogy az elmúlt évtized felemás folytatásaitól eltávolodva most visszatér a gyökereihez a The Coalition, és inkább egy előzményt készít, ami 14 évvel az első rész előtt játszódik majd és az Emergence Day eseményeit mutatja be a jó öreg Marcus Fienix szemszögéből.

A Gears of War: E-Day bejelentése mellé egy előzetest is kaptunk, illetve azóta néhány új információ is kiderült a játékról, például azzal kapcsolatban, hogy hogyan illeszkedik mindez a The Coalition franchise-ának a terveibe vagy mennyivel és miért lesznek rémisztőbbek a Locust hordák ezúttal, mint a korábbi epizódokban. Egy szó mint száz, baromi ígéretesnek tűnik a projekt, a Gears-rajongók pedig tárt karokkal várják. Azonban a Microsoft egy fontos információt lefelejtett a trailer végéről: a megjelenés évét, esetleg konkrét dátumát.

Ezeket olvastad már?

Ha hihetünk egy friss riportnak, az új Fable-höz és a Doom: The Dark Ageshez hasonlóan a Gears of War: E-Day is 2025-ben debütálhat. Amennyiben a megbízható forrásnak számító Tom Warren értesülései igazak, igen kemény éve lehet a Microsoftnak és az Xboxnak jövőre. Mármint mikor láthattunk tőlük ennyi remek franchise-t egyszerre? És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a South of Midnight is jövőre jön, a Compulsion Games játéka pedig hiába száll egy kicsit a radar alatt, tök jól néz ki az alapján, amit vasárnap mutattak belőle:

Kövess Minket!



Gamer szótár