Feléled a Gears of War és minden a szériáról szól majd a következő években?

Feléled a Gears of War és minden a szériáról szól majd a következő években?

Rég volt már akkora élet a Gears of War széria körül, mint most!

Volt pár ütős előzetes a néhány nappal ezelőtti Xbox Game Showcase során, az egyik kiemelkedő pedig egyértelműen az új Gears of War, a Gears of War E-Day volt. Végre valahára új résszel bővül a széria, ráadásul visszatérnek az alapokhoz. Ezúttal az első Gears of War játék előtt járunk majd, az E-Day alatt, amikor a Locustok inváziót indítottak az emberiség ellen. Visszatér Dom és Marcus, illetve visszatér a legutóbbi részeknél csúnyán elhanyagolt, pedig az első három játék fontos részét képező mély, szívszorító narratíva is. Hogy pontosan mit lehet tudni eddig a Gears of War E-Day-ről, azt a következő cikkben foglaltuk össze.

Most pedig azt nézzük meg, hogy mi vár a szériára. Nem az E-Day ugyanis az egyetlen alakulóban lévő Gears of War projekt! Még 2022-ben jelentette be a Netflix, hogy sok évnyi szenvedés után, kihúzzák a Gears of War filmet a szakadék mélyéről, sőt, megfejelik azt egy animációs sorozottal is. A rajongók tehát nem csak egy új játékra, de egy animációs szériára és egy élőszereplős filmre is számíthatnak a Gears of War világából. Elég ütősen hangzik, csak egy a baj, a Netflixes Gears of War projektekről két éve semmit sem hallani.

Bár anno még Dave Bautista is bejelentkezett a film főszerepére, akkor nem kaptunk semmi hivatalos infót sem róla, sem a film más aspektusáról, és ez azóta sem változott. A bejelentés óta semmit sem tudni, hogy filmről és már kezdjük azt hinni, hogy végül nem lesz belőle semmi.

Ezeket olvastad már?

Végül, de nem utolsó sorban pedig. Bár ez a projekt nem nyert még hivatalos megerősítést, de jó ideje pletykálják már, hogy titokban készül a Gears of War Remastered Collection, ami remastered kiadásban tartalmazza majd az első három játékot. Sajnos ezt a mostani Xbox Game Showcase során sem erősítették meg, pedig rettentő jó csomagnak hangzik és nagyon örülnénk, ha tényleg elkészülne.

Kövess Minket!



Gamer szótár