2025-re csúszik a több, mint 10 milliárdból készülő Hunyadi-sorozat

2025-re csúszik a több, mint 10 milliárdból készülő Hunyadi-sorozat

Kicsit várni kell még rá, de végül csak megkapjuk a 'magyar Trónok harcát is'.

Egy újabb nagyszabású történelmi alkotásra is felkészülhetünk – a Most vagy soha! után szabadon –, ugyanis a hírek szerint 2025-ben befut a TV2-re a – hazai mércével mérve – hatalmas összegből készülő Hunyadi-sorozat. Az első információk szerint ez a produkció 10,5 milliárd forintos állami támogatás révén valósulhat meg. A széria rendezője Lengyel Balázs lesz, akinek a munkáját olyan szakemberek segítik, mint Nagypál Orsi, Szász Attila, és az Emmy-díjas, Oscar-jelölt Robert Dornhelm.

Első körben arról volt szó, hogy a tízrészes széria még ennek az évnek a végén befuthat, de most úgy tűnik idén már nem kapjuk meg, így csak jövőre örülhetünk majd az alkotásnak. Nagyon úgy néz ki, hogy ekkora volumenű produkciót még nem láthattunk Magyarországon, ezért érdemes lesz figyelni rá a jövőben.

A Hunyadi János életét bemutató széria munkálatainak már 2022-ben nekiláttak, méghozzá 600-nál is több magyar, illetve külföldi színésszel és kaszkadőrrel. Mindezt úgy, hogy a forgatásokon a magyar honvédelmi miniszter is tiszteletét tette.

A beszámolók szerint nagyon komoly munka folyik, és nagy kihívást jelent összehozni a tízrészes sorozatot, mivel a színészeknek több nyelven is meg kell szólalniuk a felvételek során – például törökül és olaszul –, emellett elég sok helyszínre is el kell látogatniuk, hiszen Hunyadi számtalan országot megjárt a hadjáratai során. Lengyel Balázs arról is beszámolt, hogy a színészek alázatosak, és kellő fegyelmezettséggel oldották meg a nyelvhasználatból adódó nehézségeket. A magyar szereplők között van Rujder Vivien, Kádár L. Gellért, Töröcsik Franciska, Fekete Ernő, Hermányi Mariann és Medveczky Balázs is.

Ezeket olvastad már?

A széria előkészítése három, a forgatás pedig egy esztendőt vett eddig igénybe, és külföldön csak Rise of the Raven címet viseli a projekt. Tíz epizódban mesélik majd el Hunyadi János életét, de persze nagy hangsúlyt kapnak majd a 15. századi csatái is, köztük a nándorfehérvári diadal.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN