Jön az Uncharted 2, de egy dolgot még nem tisztázott a Sony

Jön az Uncharted 2, de egy dolgot még nem tisztázott a Sony

Arról ugyanis egyelőre hallgatnak, hogy mi lesz az első részben feltűnt főszereplőkkel.

Kellemes meglepetésként hatott a hír, mikor bejelentették, hogy filmet készítenek a Naughty Dog egyik legizgalmasabb videójátékából, az Unchartedból. Az egyik legfelkapott fiatal titánra bízták aztán a főszerepet, de Tom Holland mellett Mark Whalberg is feltűnt a vásznon, kettejük alakítása pedig nagyszerűre sikeredett, bár én személy szerint elaludtam rajta, de ettől függetlenül sokan megkedvelték az első részt. A film főszereplője a fiatal Nathan Drake (Tom Holland), akit felbérel egy tapasztalt kincsvadász, Victor Sullivan, hogy megtalálja Ferdinand Magellán eltűnt, ámbár mesés vagyonát.

Sokáig viszont nem lehetett tudni mi lesz a sorsa az adaptációnak, legalábbis egészen mostanáig. Steven O'Dell, a Sony Pictures vezetője arról számolt be, hogy nekiláttak második felvonás előkészületeinek is. A 2024 CineEurope szakkiállításon tartott prezentáció során derült ki az is, hogy az Uncharted folytatása csak az egyike a Sony sok fejlesztés alatt álló filmje közül. Azt azonban nem erősítették meg, hogy Holland is visszatér-e.

A 2022 februárjában mozikba került Uncharted kritikái nem voltak különösebben kedvesek, ugyan a szereposztást jónak találták, de úgy tartották, hogy összességében képtelen volt megfelelni a forrásanyagnak, így az olyan jobban sikerült akció-kalandfilmek kiábrándító utánzatává vált, mint az Indiana Jones. Mindenesetre a kritikusok véleménye és a COVID-19 járvány miatti jelentős csúszások ellenére az Uncharted meglepően jól teljesített a mozikban, és 407 millió dolláros bevétellel minden idők ötödik legtöbb bevételt hozó videojáték-adaptációja lett. A kasszasiker láttán nem meglepő, hogy a Sony már dolgozik a folytatáson.

Alighanem ez a hír egybevág azzal az információval, amit év elején még maga Whalberg osztott meg a rajongóival, mivel akkortájt kapott egy hívást, amelyben csak annyit közöltek vele, hogy kezdje el növeszteni a bajszát – a játékban ugyanis Sullivannek van egy jellegzetes arcszőrzete, ami az első részből hiányzott és ezt szóvá is tették a rajongók. Ami a folytatás történetét illeti, az Uncharted befejezése arra utal, hogy Nate bátyja, Sam még életben van és börtönben ül, ezzel előkészítve a második részt, amely Nate erőfeszítéseire összpontosíthat, hogy megtalálja őt. Emellett Gage bemutatása, aki Nate Sir Francis Drake-hez kapcsolódó gyűrűjét keresi, egy személyesebb és kalandosabb kincsvadászatot sejtet az Uncharted 2-ben.

Kövess Minket!



Gamer szótár