Előadás közben zuhant le a színpadról, kórházban kötött ki Ian McKellen

Előadás közben zuhant le a színpadról, kórházban kötött ki Ian McKellen

Szerencsére a nézők között orvosok is ültek, ezért sokkal hatékonyabb segítséget tudtak nyújtani a színésznek.

A londoni Noel Coward Színház közleményt adott ki, miután le kellett fújni az egyik esti előadást, mert Ian McKellan csúnya sérülését követően kórházba kellett szállítani.

Az információk szerint a 85 esztendős színész leesett a színpadról a hétfő esti Player Kings színdaraab közben.

„A vizsgálatot követően a briliáns NHS-csapat biztosított minket arról, hogy hamarosan teljesen felépül, és Ian már jó hangulatban van.” – áll a közleményben.

Ennek értelmében a június 18-i, keddi előadás is elmarad, hogy pihenni tudjon a színész. A színház természetesen köszönetet mondott a közönségben lévő orvosoknak, akik gondolkodás nélkül segítettek mindenben, illetve a helyszín személyzetének is a támogatásukért.

Nagy volt első körben a riadalom, miután Ian McKellent kórházba kellett szállítani a színpadról való lezuhanását követően. A pontos sérülései nem ismertek, de a képviselője, Clair Dobbs a Deadline-nak annyit mostanra már elmondott, hogy minden rendben vele és jól van. A BBC szerint a John Falstaffot alakító McKellen a walesi herceg és Henry Percy csatajelenete közben vesztette el az egyensúlyát, és pottyant le a színpad elejéről. A hírportál szerint a ház fényei kigyulladtak, amikor McKellen felkiáltott fájdalmában, ekkor a személyzet azonnal a segítségére sietett. Az esti előadás félbeszakadt, a közönséget pedig hazaküldték.

A BBC megszólaltatta a közönség egyik tagját is, aki nagyon megrémült az eset láttán.

„Nagyon remélem, hogy rendbe fog jönni.” - mondta Sandro Trapani.

Ezeket olvastad már?

A 85 éves McKellen több mint hat évtizedes karrierje során egy Tony-díjat, hat Olivier-díjat, egy Golden Globe-ot, öt BAFTA-díjat, öt Emmyt és két Oscar-jelölést is kapott. A brit kultúra ikonja, akit 1991-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütött. Ráadásul felröppent a neve a Peter Jackson fémjelezte új Gyűrűk Ura produkció kapcsán is, mert nincs kizárva, hogy visszatér Középföldére Gandalfként, de ezt egyelőre még nem erősítették meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár