Bejött a Netflix terve, tízmilliók játszanak az oldalon keresztül

Bejött a Netflix terve, tízmilliók játszanak az oldalon keresztül

Olyan számokat produkáltak az elmúlt időszakban, amit sokan megirigyelnének.

A 2023-as év végén számoltunk be arról, hogy szuper játékokkal bővült a Netflix kínálata, melyekre minden előfizető lecsaphat. A videójáték-ipar felé való terjeszkedés kezdetekor még nem lehetett tudni, hogy mennyire válik be a vállalat ez irányú törekvése, azonban mostanra mindenki számára világossá vált, hogy siker koronázta erőfeszítéseiket – legalábbis részben –, ugyanis a GTA-játékokat több mint 30 millióan töltötték le az oldalukon keresztül.

Habár csak a Grand Theft Auto tudott ilyen elképesztő számokat produkálni, ez azt jelenti, hogy a megfelelő címekkel van mit keresniük a piacon. Az Appmagic adatai alapján GTA San Andreast 20,5 millió – 15,8 millió iOS és 4,7 millió Android –, a GTA Vice Cityt 6,5 millió – 4,9 millió iOS és 1,6 millió Android –, a GTA 3-at pedig 3,3 millió – 2,4 millió iOS és 929 000 Android – alkalommal telepítették az előfizetők.

Azon túl, hogy a Grand Theft Auto az egyik legkedveltebb videójáték franchise, valószínűleg az is szerepet játszott ebben a kiemelkedő teljesítményben, hogy a három rész közzététele nemsokkal a GTA 6 előzetesének bemutatása után történt, így az azt körüllengő még soha nem látott mértékű érdeklődés, rengeteg kíváncsi szemet vonzhatott a korábbi részekhez egyaránt.

Azt még nem tudni, hogy pontosan merre tart és milyen jövője lehet a Netflix ezen részlegének, de mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy 2023 decemberében több mint 90 játék volt fejlesztés alatt a platformon.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár