Itt a World of Warcraft legújabb kihívója, egyenesen az Amazontól

Itt a World of Warcraft legújabb kihívója, egyenesen az Amazontól

Mit gondoltok? Szívhat el WoW-játékosokat a Throne and Liberty?

Kitartóan ostromolja az Amazon az MMO piacot, immár három éve. 2021-ben a New World című MMO-vel próbálták felrázni a játékosokat, rá egy évre pedig a Lost Arkkal próbálkoztak ugyanezzel. Ideig-óráig sikerült is, mindkét játék sikeres volt néhány hónapig, játékosok milliói szórakoztak a szervereken, de ahogy az lenni szokott az MMO-k között, hosszú távon egyik sem tudta megtartani a közösségét. A cikk írásának pillanatában mindkét játékkal alig több, mint 1000 ember játszik, a New World 24 órás maximum játékosszáma 6381, a Lost Arké pedig 22 215. Mondhatni tehát, hogy hosszú távon mindkét MMO megbukott, de annyi baj legyen.

Itt az Amazon következő próbálkozása, a Throne and Liberty, ami pont mintha a New World és a Lost Ark elemeit ötvözné egy játékban. Megtartják a guildek köré épített játékmenetet, mély PvE- és PvP-tartalmakkal, ugyanakkor a Lost Ark-féle ázsiai dizájnnal, hogy a játék erősebb rajtot vehessen majd a keleti piacon is.

Open-world világban kalandozhatunk majd, ahol az élő események, a kiszámíthatatlan időjárás is hatással lesz a játékra. Utóbbi befolyásolhatja fegyvereink hasznosságát, sőt, még magát a világot is átalakíthatja egy óriási vihar, egy özönvíz stb. Nem mondhatnánk, hogy túlságosan egyedinek tűnik a Throne and Liberty, de ez lehet nem is baj. Nem kell mindig újat hoznia a játékoknak, lehet, hogy elég lesz ha a T&L egyszerűen kijavítja elődjei hibáit és remekül hasznosítja azok kiválóságait.

Azt viszont meg kell hagyni, hogy bátran állnak a megjelenéshez az Amazonnál. A játék szeptember 17-én érkezik majd PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re (lesz cross-platform játéklehetőség), az az 3 héttel az új WoW kiegészítő megjelenése után. Augusztus végén a The War Within minden bizonnyal letarolja majd a piacot, így pedig elég bátor, már-már botor döntés ilyen közel piacra dobni a Throne and Libertyt. Lehet, hogy addig még az Amazon meggondolja magát, főleg hogy július 18. és 23. között open bétát kap majd a játék, ami minden bizonnyal értékes visszajelzésekkel szolgál majd a fejlesztőknek.

A Throne and Liberty júliusi bétájára itt jelentkezhetsz. 

Kövess Minket!



Gamer szótár