Melyik most a világ legértékesebb vállalata? Apple, Microsoft? Ugyan!

Melyik most a világ legértékesebb vállalata? Apple, Microsoft? Ugyan!

Egészen elképesztő, hogy mekkora növekedést tud felmutatni a tőzsdén a mindenki által jól ismert cég.

Aki szinte egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy milyen mozgások figyelhetőek meg aktuálisan a tőzsdén, még talán ahhoz is eljutott a híre az új trónkövetelő felemelkedésének. Az elmúlt hónapokban olyan elképesztő szárnyalásba kezdtek a videokártyáiról elhíresült NVIDIA részvényei, hogy fokozatosan egyre feljebb és feljebb kapaszkodott a cég az abszolút toplistán. Néhány órája még egy lapáttal rátettek a kereskedők, amelynek köszönhetően már nem az Apple és a Microsoft versenyfutásáról van szó a globális piacon, hanem mindenki azon hüledezik, hogyan tudott előzni surranópályán Huang Zsen-szün vállalata.

Ezeket olvastad már?

A jelenlegi adatok szerint az NIVIDA (NVDA) piaci értéke jelenleg 3,336 trillió dollár, amivel előzi a 3,325 trillió dolláros Microsoftot és a 3,279 trillió dolláros Apple-t. Ha valaki szeretne felülni a fék nélkül száguldó vonatra, akkor 135,65 dollár körüli részvényáron megteheti. A dinamikus növekedést mutatja, hogy hat hónnap ezelőtt még 48,11 dollárba került egy darab részvény, vagyis majdnem megtriplázódott a cég értéke. Az NVIDIA a grafikus hardverek gyártása mellett egyre nagyobb és nagyobb figyelmet szentel a mesterséges intelligencia térhódításának, amely már felkeltette a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) figyelmét is. Egyelőre ezek a vizsgálatok még zajlanak a háttérben, miközben a befektetők egyre csak tolják a szekeret, amin ott ül a CEO, aki most épp nem azzal foglalkozik, hogy intim területekre adjon aláírást.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.