MCU filmek nem kerülnek annyiba, mint a Netflix sztárparádéval tűzdelt alkotása

MCU filmek nem kerülnek annyiba, mint a Netflix sztárparádéval tűzdelt alkotása

A konkurensek elől sikerült elég drágán elhappolnia a streamingplatformnak ezt a filmötletet.

Az elmúlt években a Netflix jelentősen megerősítette pozícióját a szórakoztatóiparban azzal, hogy magasan jegyzett rendezőkkel kötött szerződést, illetve nagy összegeket fektetett be nagyszabású produkciókba is. Bár kritikailag nem sült el túl jól a Netflix legutóbbi húzása, miszerint szabad kezet adtak Zack Snydernek, és így elkészíthette a Rebel Moon két felvonását, ennek ellenére a streamingplatform egyik legnézettebb filmje vált belőle.

Talán nem véletlen, hogy továbbra is szeretnének együtt dolgozni vele, de emellett A szürke embert (The Gray Man) is jegyző Russo testvérekkel is megegyeztek. Adtak is nekik 300 millió dollárt, ami már önmagában is figyelemfelkeltő, most pedig az is kiderült, hogy a rendezőpáros miben mesterkedik. A The Electric State címen futó alkotásuk ráadásul nem is akármilyen szereplőgárdával készülhet el – csak a miheztartás végett, Snyder a teljes Rebel Moon franchisera 166 milliót kapott. A filmhez egyébként olyan sztárok csatlakoztak, mint Millie Bobby Brown, Chris Pratt, Ke Huy Quan, Giancarlo Esposito, Anthony Mackie és Brian Cox.

Ez már a streaming-óriás rajongóit megosztotta, és sokan a közösségi média felületein adtak hangot a nemtetszésüknek. Míg egyesek támogatják ebben a projektben a Netflixet, mások egyszerűen ellenzik ezt a befektetési stratégiát, amely szerintük bizalmi alapon történt. állítólag a bizalom alapján.

Ezeket olvastad már?

A film forgatása még 2022 októberében megkezdődött. Egy hónappal később a gyártást ideiglenesen szüneteltetni kellett, miután a stáb egyik tagja meghalt egy forgatáson kívüli autóbalesetben. A munkát elvileg 2023 februárjában befejezték, de újbóli forgatásokra volt szükség, amit idén márciusban és áprilisban már le is tudtak. A The Electric State egy felnőtté válási történet, amely vegyíti a si-fi és a western műfajokat, méghozzá egy retro-futurisztikus múltba kalauzolva el a nézőt. Brown egy árva tinédzsert alakít, aki robotbarátjával és egy különc csavargóval járja be az amerikai nyugatot, hogy megkeresse öccsét.

Kövess Minket!



Gamer szótár