Rebel Moon: A Star Wars ellenfelének szánták, de ez még a Skywalker korától is rosszabb

Rebel Moon: A Star Wars ellenfelének szánták, de ez még a Skywalker korától is rosszabb

Év végére befut még 2023 egyik legnagyobb csalódása?

December 22-én érkezik a Netflix kínálatába Zack Snyder új agymenése... vagyis izé... filmje, a Rebel Moon. A produkció a kezdetektől fogva egy új sci-fi etalonnal volt hirdetve, egy új Star Warsnak, sőt, inkább egy Star Wars-killernek. Hát, bár az utóbbi években sok rossz Star Wars filmet láttunk, azok bármelyike még mindig köröket ver Snyderre és a Rebel Moonra, legalábbis ezt mutatják az első kritikák. 

Befutottak ugyanis az első vélemények, amiket tuti, hogy nem tett zsebre a rendező. Bár még nincs tömeges kritika áradat és a nézők sem kapták még meg a filmet, akik látták, azok mind a porba tiporják. Unalmas, üres, jellemtelen, érdektelen karakterekkel és egy olyan történettel, amitől még a fű növését nézni is izgalmasabb. A film a cikk írásának pillanatában 26%-on áll a Rotten Tomatoes összesítésében és 32 ponton a Metacritic rendszerében.

Ráadásul érthetetlen módon, de a film erősen megvágva mutatkozik be elsőként. Jön majd a Snyder Cut ebből is, de miért külön?! Könyörgöm, miért nem lehet alapból a Snyder Cuttal kezdeni, alapból a teljes filmmel, mint minden más produkció esetében. Nem, helyette, először kiadják a film egy értékelhetetlen változatát, hogy aztán néhány hónap múlva jöjjön majd egy néhány perccel bővített változat... miért?

Egyre kevésbé értem mi a felhajták Zack Snyder körül. 2006-ban még szórakoztató volt a 300, 2009-ben pedig szerintem is páratlan módon varázsolt a képernyőkre a Watchman képregényeket. Azóta mi történt? Mit tud felmutatni az amerikai rendező? Az őrzők legendája? Batman vs Superman? Álomháború? A halottak hadsere? És most a Rebel Moon. Hol van a minőség, ami igazolná azt a hype-ot, ami a rendező neve mellett kering? Sehol!

A Rebel Moonból ráadásul máris több részt terveznek, sőt, még egy videójátékot is. Légyszi ne!

Kövess Minket!



Gamer szótár