Van egy jó hírünk, ha átvertek a Redfall méreg drága DLC-jével

Van egy jó hírünk, ha átvertek a Redfall méreg drága DLC-jével

Sosem készült el a Redfall Bite Back DLC-je, de szerencsére a Microsoft és a Bethesda végre lépett az ügyben.

A Microsoft négy stúdió bezárásával kezdte meg a májust: a Tango Gameworks, az Alpha Dog Games, a Roundhouse Studios és az Arkane Austin mind mentek a levesbe. Ez egyben azt is jelentette, hogy az Arkane tavaly megjelent live service-nek tervezett címe, a Redfall, hirtelen halált halt. Bár ez lehet nem volt akkora meglepetés azoknak, akik megvették, hiszen a kritikák alapján nem lett jó a játék. Illetve mint korábban rámutattunk, hónapokon át nem jött hozzá semmilyen tartalom, sőt, még a méreg drága DLC-je is eltűnt, mint a kámfor. Szóval live service-nek nevezni túlzás lenne.

A helyzetet tovább bonyolította, hogy az Arkane Austin még a bezárásukkor is 35 400 forintért értékesítette a Bite Back Edition nevű kiadást, ami mindenféle extra tartalmakat ígért a játékhoz, köztük hősöket, skineket. Ez azonban a bezárás miatt sosem készült el, így jogosan érezhették magukat átverve azok, akik kicsengették a súlyos tízezreket érte, vagy esetleg nem ismerve a DLC történetét, később külön vették meg azt 10 forint híján 10 ezerért.

Ezeket olvastad már?

A Microsoft és a Bethesda azonban rájöttek, hogy ez nem mehet így tovább, hibát követtek el ezzel. Szóval elkezdték visszatéríteni a Microsoft Store-ban és a Steamen a Bite Back árát a digitális vásárlások esetében – derült ki a Windows Centralnak köszönhetően. A lap szerint a visszatérítés hullámokban történik, tehát ne lepődj meg, ha még nem értek el téged a Bethesda supportosai a lehetőséggel. Ha pedig fizikai formában vetted meg a Redfall Bite Back Editiont, akkor a Bethesda ügyfélszolgálatán lehet elvileg próbálkozni annak a visszatérítésével is. Igaz, itt sem árthat a türelem, mert valószínűleg most sokan próbálkoznak ezzel.

Kövess Minket!Gamer szótár