Jön az 5. rész, és így néztek ki a Halálos fegyver sztárjai akkor és most!

Jön az 5. rész, és így néztek ki a Halálos fegyver sztárjai akkor és most!

A főszereplők a hírek szerint visszatérnek, de kitudja ki teheti még tiszteletét a klasszikusból az új epizódban. Sajnos azonban akad már olyan színész is, aki már nincs köztünk.

A nyolcvanas, de még a kilencvenes évek is csak úgy lubickoltak a jobbnál jobb horrorfilmekben, és ezek közül is kiemelkedik egy franchise, amely 1987-ben indult útjára, és a filmtörténelem egyik klasszikusaként emlékezhetünk rá azóta is. A Halálos fegyver című filmben Mel Gibson egy vakmerő kábítószeres zsarut alakított, aki vonakodva ugyan, de végül társul a Danny Glover által játszott megfáradt, éppen a nyugdíjazás előtt álló nyomozóval, hogy megoldják egy fiatal nő öngyilkosságával kapcsolatos ügyét. A Richard Donner által rendezett akciófilm olyan sikeres volt, hogy három folytatást is készítettek belőle, ráadásul úgy tűnik, hogy ezzel nem ért véget a történet, mert Mel Gibson felügyelete alatt már nekiláttak az ötödik epizód előkészítésének is. Ugyan a korábbi felvonások rendezője sajnos már nincs köztünk, de jó néhány ötlettel előállt még korábban a forgatókönyvet illetően, és ezt némileg átdolgozva, úgy néz ki összeállt a sztori az ötödik filmhez, amelyben nem csak Gibson, de a hírek szerint Danny Glover is visszatér.

37 évvel később pedig tettünk egy utazást a múltba, hogy megnézzük hogyan festettek a szereplők az első részben, emellett megnéztük azt is, hogy mi a helyzet velük manapság.

A két főszereplő közül Mel Gibson volt a Los Angeles-i rendőrség kábítószerellenes nyomozója, Martin Riggs, aki felesége halála után meggondolatlanná vált és egyre inkább csak az öngyilkos járt a fejében. Amikor majdnem megöl egy fegyvertelen gyanúsítottat, áthelyezik a gyilkosságiakhoz. Gibson annak idején leginkább a Mad Max filmek főszereplőjeként volt ismert, amelyet azóta átvett tőle Tom Hardy, bár úgy tűnik a Furiosa sikertelensége meghiúsította az új film elkészítését.

Ezeket olvastad már?

Danny Glover volt Roger Murtaugh, gyilkossági ügyekkel foglalkozó nyomozó, egy családos ember, aki kezd belefáradni a munkájába, és szép lassan már azt is megkérdőjelezi, hogy nem túl öreg-e ehhez a hivatáshoz, amikor is a lobbanékony Riggsszel kerül egy csapatba, és kénytelen felkötni a gatyáját, ha élve akarja megúszni a kalandokat.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


A Gary Busey által eljátszott Mr. Joshua (a film egyik gonosza)

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár