Nagy dobással készül a Sony a PlayStation 3 rajongóinak?

Nagy dobással készül a Sony a PlayStation 3 rajongóinak?

Ha ezt meglépi a Sony, akkor több klasszikus PlayStation játékkal játszhatnánk úgy, mint még lehet soha.

Sokak szerint az Xbox 360 és a PlayStation 3 konzolgenerációja volt az egyik, ha nem a legjobb: rengeteg remek játékot kaptunk ekkoriban, ezért sokan beruháztak rájuk, és később még az Xbox One és a PS4 megjelenése ellenére is évekig jöttek ki ezekre az új címek, párhuzamosan az akkor frissnek számító generációval. Az Xbox esetében ma már nem szükséges leporolni a régi masinákat, ha egy kis retrózást szeretnénk, hiszen az első, klasszikus Xboxtól kezdve minden konzoljuk játékait lehet futtatni a Series X|S-en. A PlayStationnél viszont egy kicsivel bonyolultabb a helyzet.

Aki ma PS3-as játékokkal játszana akár a PS4-en, akár a PS5-ön, az kénytelen a felhőn keresztül tenni ezt technikai okokból. Ami azt jelenti, hogy stabil, gyors internet nélkül felejtős a dolog. Azonban most az XboxEra podcast legutóbbi adásából kiderült, hogy ez a helyzet megváltozhat. A megbízhatónak számító Shpeshal_Nick ugyanis azt állította a műsor során, hogy a Sony már dolgozik egy megoldáson, aminek köszönhetően néhány játék a PS3-érából natívan futhatna a PlayStation 5-ön.

Ezeket olvastad már?

Az egyelőre remek kérdés, hogy mely játékokat venné elő a Sony, ahogyan az is, hogy milyen teljesítményre lehet számítani majd ezekben. Amennyiben az Xbox hasonló megoldásából indulunk ki, akkor pozitív példaként a Grand Theft Auto IV vagy a Red Dead Redemption merülhetne fel, hiszen ezek az eredetinél jobb minőségben futnak a kompatibilitási módban. Ami pedig a játékokat illeti, számtalan klasszikus PS-cím megjelent felújítva az évek alatt, így például az Uncharted és a Crash Bandicoot széria darabjai is, csak hogy kettőt mondjunk. Amit viszont még nem láttunk – bár lehet nem is tolonganának értük –, az a Killzone-ok vagy az inFAMOUSök, szóval elképzelhető, hogy ezekkel tervez most a japán konzolgyártó.

Kövess Minket!



Gamer szótár