A Zsivány Egyes egyik kulcsfigurája is feltűnik az Andor második évadában

A Zsivány Egyes egyik kulcsfigurája is feltűnik az Andor második évadában

Diego Luna mellett az Andor második évadának utolsó három részének rendezője is érdekes infókat kotyogott ki a stábról.

Valószínűleg sokan vannak azon a véleményen, hogy mióta a Disney megvette George Lucastól a Star Warst, azóta két igazán értékelhető dolgot sikerült letenniük az asztalra: filmek terén a Zsivány Egyes, sorozatok terén pedig az Andor volt az, ami minőségben úgy kitűnt, hogy a diskurzus már túlment azon, hogy jó Star Wars tartalmak-e ezek, és sokkal inkább arról érdemes beszélni, hogy a formátumaikban hogyan állják meg a helyüket a messzi-messzi galaxison túl. Persze a Mandalórinak vagy éppen az Obi-Wan Kenobinak is megvannak a maga rajongói, a maga érdemei, de a földhöz ragadtabb, karakterközpontúbb Zsivány Egyeshez és Andorhoz képest ezek a kanyarban sincsenek.

Talán ezért sem fáj annyira az embereknek, hogy az Andor 2022-es első évada után – jelen állás szerint – három évet kell várnunk a másodikra. És miután a 12 epizódból álló folytatás konkrétan a Zsivány Egyes eseményei előtt fog véget érni, a készítők a csúcson tervezik abbahagyni a munkát – bárcsak több ilyet látnánk a szórakoztatóiparban. A sorozat és a film közeledése viszont nem csak azt jelenti Diego Luna, a címszereplőt alakító színész szerint, hogy akkor a munka véget ér. Hanem azt is, hogy „lesznek olyan karakterek [a második évadban], akiket felismerünk majd, sok menő dolog lesz” – mondta az ACE Superhero Comic Con 2024 során a Popverse szerint.

Ezeket olvastad már?

Luna szerint a második évad után másképp fogunk tekinteni a Zsivány Egyesre is, ezért mindenképp érdemes lesz utána újranézni a filmet. Alonso Ruizpalacios, a második évad utolsó három részének rendezője viszont még ennél is tovább ment. A The Playlist szerint ő arról beszélt, hogy a Zsivány Egyes egyik kulcsfigurája is visszatér majd, egészen pontosan az Orson Krennicet alakító Ben Mendelsohn. Krennic a Halálcsillag megépítése, majd az annak irányításáért folyó rivalizálása miatt kapott fontos szerepet a 2016-os filmben. Mivel az Andor már elvileg azután játszódik, hogy Krennic elfogta Galen Ersót, a Halálcsillag tervezőjét, az építkezés pedig a vége felé közeledhet, érdekes lesz látni, hogyan, miért futnak össze Andorral azelőtt, hogy a tervek ellopását kifundálnák a lázadók, majd a Scarifon lövöldöznének egymásra. Az biztos, hogy Krennic színrelépésével nőni fognak a tétek az Andorban.

Mendelsohn egyébként korábban még úgy nyilatkozott egy, a Bad Taste-nek adott interjúban, hogy nem fog visszatérni Krennic szerepében. „Elmondhatom, hogy a Lucasfilm nem keresett meg egy új projekt kapcsán, nem kerestek ilyesmi miatt.” Úgy tűnik, hogy idén február óta valami mégis megváltozott, vagy ha nem, akkor ebben az interjúban füllentett egyet a színész, mert ha maga a rendező mondja ki, hogy benne lesz, felettébb gyanús, hogy benne lesz.

Kövess Minket!



Gamer szótár