Operation helyett új közösségi pályák jöttek az éjjeli CS2 frissítéssel

Operation helyett új közösségi pályák jöttek az éjjeli CS2 frissítéssel

Öt új pályát, MVP paneleket és grafikai beállításokat adott a Valve egy héttel a Counter-Strike születésnapja után ajándékba.

Olyan öreg a Counter-Strike, hogy Leonardo DiCaprio már rá sem hederít – viccelődtünk vele a múlt héten, amikor a játék 25. születésnapján a Valve új Operation vagy láda nélkül, egyetlen rövid Twitter-poszttal ünnepelte a jeles napot. Persze gondolhattuk, hogy már megint Valve-időben kell számítani az újdonságokra, hiszen a bellevue-i cég sportot űz abból, hogy később adnak ki mindent a vártnál. Ennek megfelelően az éjjel kaptunk is egy frissítést, ami ugyan nem az imént említett dolgok valamelyikét hozta el, de azért hasonlóan fontos mérföldkő a Counter-Strike 2 életében.

A legújabb frissítéssel ugyanis visszatértek a közösségi pályák, amelyektől részben búcsút intettünk már tavaly ilyenkor, amikor több alkotó is arról beszélt, hogy a Valve csak akkor hajlandó valamit promótálni, ha aztán azt később megvehetik és ők maguk fejleszthetik tovább. Valószínűleg ebből azóta visszavett a csapat, mert a most érkező újdonságok egy része pont olyan mapperektől érkezett, akik felszólaltak ezen praktika ellen.

Ezeket olvastad már?

Az első érkező a CS:GO-ban már Santorini néven játszható volt a hivatalos szervereken, ám FMPONE tavaly kemény munkával felújította, átalakította azt. Az immáron Thera néven ismert pályáról mi is írtunk több ízben, gyönyörű, okosan kialakított térképről beszélünk, ami biztosan tetszeni fog azoknak, akik a versengő, könnyed vagy DM játékmódokban adnak egy esélyt neki. Ugyanezen módokban elérhető lesz még a Mills is, ami nem összekeverendő az 1.6-os cpl_millel, attól teljesen független. Ennek fejlesztéséért a felújított Tuscan, valamint Shipped alkotója, catfood felelt.

Két új Wingman pályát is kaptunk, ezek Memento és Assembly névre hallgatnak.

Aminek viszont jóval többen fognak örülni, hogy az 1.6-ban instant klasszikussá vált fy_pool_day CS2-es verzióját is megkaptuk most: a Pool Dayt az Arms Race játékmódban lehet nyüstölni majd.

A pályákon túl jött még néhány kisebb-nagyobb változás is a játékba. Először is, kaptunk új animált MVP paneleket a Premier meccsekre, illetve néhány szabályváltozást és új feltételeket is, hogy mikor ki kaphatja meg a kör legértékesebb játékosának járó címet – sajnos a Valve nem ment bele a részletekbe.

Másodszor, a versengő meccseken (a pályaspecifikus MM-en, nem a Premieren) mostantól kevesebbet kell játszani ahhoz, hogy valaki rangot kapjon: 10 helyett immáron 2 mérkőzés is elég lesz ehhez. Harmadszor, a grafikus beállításokhoz is hozzányúlt a Valve, így például már képes a játék figyelmeztetni, ha nem az elérhető legmagasabb képfrissítéssel játszol. De persze ezen felül rengeteg apróság van még ezen a területen, például Nvidia G-Synckel kapcsolatos beállítás, ilyesmik. Csodákat bizonyára nem kell várni, de örömteli, hogy foglalkozik ezzel is a Valve-val.

Kövess Minket!



Gamer szótár