Eltolták az év egyik legjobban várt játékát, itt az indokolás

Eltolták az év egyik legjobban várt játékát, itt az indokolás

Pedig már karnyújtásra volt a premier.

Szomorú hírt közölt a lengyel 11 bit Studios mindazokkal, akik már tűkön ülve várták, hogy ismét megfagyjanak a semmi közepén. A Frostpunk 2 az eredetileg bejelentett 2024. július 25-i megjelenés helyett hónapokat csúszik, ugyanis nem elégedettek a fejlesztők a visszajelzésekkel. Ha minden jól alakul, akkor szeptember 20-án már tényleg telepíthető lesz a városépítős műfaj megreformálójának számozott folytatása.

Ezeket olvastad már?

Mi az indoka annak, hogy tolni kellett a játékot?

A sokakat foglalkoztató kérdésre a választ Jakub Stokalski és Łukasz Juszczyk game directorok osztották meg Steamen.

Alig több mint két hónappal ezelőtt lehetőségetek volt játszani a Frostpunk 2 bétájával. Rengeteg visszajelzést osztottatok meg a játék kapcsán, amit nagyra értékelünk. Sok időbe telt ezt a hatalmas mennyiséget feldolgozni, amely halmaznak egy jelentős részében csak dicséretet kaptunk a munkánkért (ki ne szeretné a dicséretet, igaz?), de sok kritikus észrevétel is elhangzott azokról a területekről, amelyeket javíthatnánk vagy hozzáadhatnánk a végleges játékhoz. A felmérések alapján a bétát átlagosan 10-ből 8 pontra értékeltétek. Nagyon hálásak vagyunk ezért! Ugyanakkor a béta csak egy kis szelete volt a még fejlesztés alatt álló, még mindig fejlődő játéknak. Bár a színfalak mögött még rengeteg ötlet és megoldás megbújik, a béta lehetőséget adott arra, hogy meghallgassuk, mi tetszett nektek, és mi az, ami még nem igazán jött be. Ez tette lehetővé számunkra, hogy jobban rangsoroljuk a dolgokat, és azokat a funkciókat és módosításokat helyezzük előtérbe, amelyeket szinte tökéletesre csiszoltunk (reméljük!), és amelyeket a legjobban élveztek majd. Mielőtt részletesen bemutatnánk az új kiegészítéseket, van egy kellemetlenség, amiről nyíltan beszélnünk kell. Ahogy elemeztük a visszajelzéseiteket és rangsoroltuk azokat a dolgokat, amelyeket hozzá szeretnénk adni a játékhoz, rájöttünk, hogy ahhoz, hogy minden igényt kielégítsünk - és hogy a lehető legjobb élményt garantáljuk a megjelenéskor - több időre van szükségünk a Frostpunk 2 fejlesztésének befejezéséhez. Ezért hoztuk meg azt a nehéz döntést, hogy a megjelenést 2024. szeptember 20-ra halasztjuk.

Nem drasztikus a csúszás mértéke, de mindenképpen kellemetlen azoknak, akik már kivették a nyári szabadságukat azért, hogy újra megmentsék a várost a pusztulástól.

Kövess Minket!