LoL: Egy egész csapatot zártak ki hangulatjelek használata miatt

LoL: Egy egész csapatot zártak ki hangulatjelek használata miatt

Ha a verseny tisztaságáról beszélünk, általában nem a hangulatjel használat kérdése az első amire gondolunk...

Kifejezetten ritka az, hogy egész esport csapatokat zárnak ki egy League of Legends vagy bármilyen más játék bajnokságáról, pláne nem azért, mert az egyik játékos elejtett egy hangulatjelet a mérkőzés során. Most mégis pont ez történt, egy fülöp-szigeteki League of Legends során az egyik élmenő csapatot zárták ki a verseny szervezői.

Ezeket olvastad már?

Egy filippínó streamer hölgy, Suzzysaur által rendezett versenyen történt meg, hogy a West Point Esports akadémia csapatát kizárták már a legelső mérkőzésük után, mivel dzsungeles Joshua "Devoured" Escucharo véletlenül hangulatjelet használt az első gyilkosság megszerzése után. Csak hogy ez így sem teljesen igaz. Devoured nem véletlenül használt egy hangulatjelet, hanem csupán bekapcsolva hagyta az első gyilkosság utáni automatikus hangulatjel használatot. Külön furcsaság, amire a WPE is utalást tett hivatalos nyilatkozatában, hogy a tiltásról nem a versenybíró és nem is Suzzysaur vagy a többi szervező határozott, a WPE kizárásának jogát ugyanis az illetékesek átadták a szabálysértés miatt szünetet kezdeményező ellenfél csapatának.

Nyilatkozat a kizárás után, West Point Esports

Jól érezhető, hogy a bírok döntéseiben és a verseny szabályzatában is rengeteg megkérdőjelezhető dolog volt. Több LoL-os személyiség is bírálta a fülöp-szigeteki eseményeket, Caedrel például nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a bajnokságot, szerinte a szervezők képtelene egy rendes verseny megszervezésére, szégyent hoznak a League of Legends esportra, de azt már ő maga sem tudta eldönteni, hogy kire haragszik jobban, a döntésképtelen bírókra, vagy a becsület teljes hiányát mutató ellenfél csapatára.

Ti mit gondoltok? Szerintetek jogos volt a West Point Esports kizárása?

Kövess Minket!



Gamer szótár