Elszólta magát Hideo Kojima, összejöhet végül a Metal Gear Solid mozifilm?

Elszólta magát Hideo Kojima, összejöhet végül a Metal Gear Solid mozifilm?

Érdekes megjegyzést tett az új Mad Max mozifilm megtekintése után.

Hideo Kojima nagy filmrajongó, és most egy újabb alkotással kapcsolatban osztotta meg a véleményét, de tett egy olyan utalást is, amely alaposan felcsigázta a rajongókat. X-en osztotta meg, hogy mennyire tetszik neki George Miller legújabb produkciója, a Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga). Egyrészt lenyűgözte őt a két főszereplő, Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth, de a kevésbé felkapott karaktereket is imádta. Tom Burke alakítása pedig annyira megérintette, hogy szerinte tökéletes lenne a Metal Gear Solid film főszerepére is.

Hideo Kojimát a Kurt Russell által életre keltett Snake Plisskenről mintázta a Metal Gear Solid főhősét – Plissken először az 1981-es Menekülés New Yorkból (Escape From New York), majd az 1996-os folytatásában, a Menekülés Los Angelesből (Escape From L.A.) című filmekben tűnt fel. A játékban a amerikai hadsereg különleges alakulatának egykori hadnagya, Snake leszerelt, és bűnöző lett. Kojima utalást tesz Carpenter filmjeire a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty-ben azzal, hogy Snake az Iroquois Pliskin álnevet használja a küldetése során.

Ezeket olvastad már?

Az új Mad Max filmben a Tom Burke féle Praetorian Jack eléggé nagy hasonlóságot mutat a Metal Gear Solid Snake-jével. Jack is egy tapasztalt zsoldos, aki jól ismeri a zsarnoki Immortan Joe és a War Boys által felügyelt területeket. Tudásával és tapasztalatával a volán mögött kiérdemelte a Praetorian címet, és ő az első War Rig parancsnoka, amely a Citadella, Gas Town és a Bullet Farm között fuvarozza az ellátmányt. A Metal Gear Snake-je is valódi szakértő a maga területén, tapasztalt kém, katona és zsoldos. Alapvetően mindkét karakter durva hangnemben kommunikál, sosem veszítik el a nyugalmukat, és hasonló frizurával vannak megáldva.

Egy Metal Gear-film már majdnem két évtizede a gyártási pokolban senyved, miközben Hideo Kojima már 2006-ban bejelentette a filmadaptációt. Jó néhány stúdió továbbadott már ezen a projekten, illetve azt sem sikerült soha eldönteni, hogy ki játssza Snake-et. Több színészt is kapcsolatba hoztak már a szereppel Christian Bale-től Hugh Jackmanig, legutóbb pedig Oscar Issac neve merült fel 2020-ban. Nagyon valószínűtlen, hogy Kojima most, hogy elhagyta a Konamit, még mindig beleszólhat a Metal Gear-filmbe, de az, hogy Tom Burke elismerést kapott a franchise alkotójától, erőteljes jele lehet annak, hogy valami készül a háttérben, hiszen ha valaki, akkor pont Kojima nem olyan, aki csak úgy fecsegne összevissza a közösségi médiában.

Kövess Minket!



Gamer szótár