Bunyóra felkészülni, ősszel befut a Yakuza: Like a Dragon élőszereplős sorozata

Bunyóra felkészülni, ősszel befut a Yakuza: Like a Dragon élőszereplős sorozata

Ha csak fele olyan jó lesz, mint a játékok, már akkor egy nagyszerű alkotással gazdagodunk.

Az elmúlt két évtizedben nagyon szépen felépítette a Yakuza franchise-t a Ryu Ga Gotoku Studio, és ez idő alatt a SEGA egyik legnépszerűbb és legjövedelmezőbb videójátékává vált. Ráadásul elképesztő motivációval rendelkezik a cég, hiszen folyamatosan képesek előrukkolni valami újdonsággal, tavaly például megkaptuk a Like a Dragon: Ishin!-t és a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name-t, idén pedig a Like a Dragon: Infinite Wealth-el leptek meg minket, és a maguk nemében mindegyik szórakoztatónak mondható.

Ezeket olvastad már?

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor most arról számolhatunk be, hogy tovább bővül a játék univerzuma, de most egy merőben más projektet valósítanak meg a Prime Video jóvoltából. Jön ugyanis a Yakuza Like a Dragon élőszereplős sorozat, és a legjobb az egészben, hogy már idén befut az első évad.

A hatrészes krimisorozatot Take Masaharu („100 Yen Love”) és Takimoto Kengo („Kamen Teacher”) rendezi, a főszereplőt, Kiryu Kazumát pedig Takeuchi Ryoma alakítja. Az első szezon két, három epizódból álló csomagban töltik fel október 25-én és november 1-jén a streamingplatformra – és ezt kapd ki, mindezt 30 nyelven, feliratos és szinkronizált változatban egyaránt.

A sorozat története két időszakot ölel fel, egyrészt visszarepülünk majd 1995-be, ezen kívül 2005-be játszódó jeleneteket is kapunk. A történet egy félelmetes és páratlan Yakuza harcos életét, gyermekkori barátait és döntéseinek következményeit mutatja be. A sztori egyik részét Sean Crouch és Nakamura Yugo, míg a másikat Yoshida Yasuhiro és Yamada Kana írta meg közösen.

A SEGA 2005-ben adta ki az első Yakuza játékot, és elsősorban egy felnőtteknek szóló szórakoztató címként aposztrofálták, és elég rögtön megtalálta a maga célközönségét, majd rövid idő alatt hatalmas rajongótáborra talált. A Like a Dragon: Yakuza franchise Shinjuku hatalmas városnegyedében, Kamurochōban – Kabukichōról mintázott – játszódik, és a japán alvilági és emberek életét mutatja be.

Az élőszereplős széria legyártásáért a The Fool felel, míg az executive producerek között találhatjuk Erik Barmackot, Roberto Grande-t és Joshua Longot.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN