Ez már a negyedik! - Újabb stúdió dolgozik a Prince of Persia: The Sands of Time remaken

Ez már a negyedik! - Újabb stúdió dolgozik a Prince of Persia: The Sands of Time remaken

Sorra szedi áldozatait a Prince of Persia: The Sands of Time Remake. A Ubisoft Toronto már a negyedik stúdió aki a játékon dolgozik.

A Prince of Persia: The Sands of Time Remake körüli káosz csillapodni látszik, a kaotikus múltú játék fejlesztésébe most pedig egy újabb stúdió csatlakozik. Mikor lesz ennek már vége?

Még 2020 szeptember 10-én jelentették be a UbiForward eseményen, hogy 2021 január 21-én érkezik a megérdemelten sikeres The Sands of Time remake. A rajongók jogosan voltak izgatottak, úgy tűnt minden adott ahhoz, hogy modern köntösben éljük át újra az egyik, ha nem a legsikeresebb Prince of Persia játékot. Nyilván most már tudjuk, hogy semmi sem úgy történt ahogy azt a Ubisoft akarta. A játék megjelenése először március 18-ra lett átcsúsztatva, végül pedig törölték a megjelenést és inkább visszaültek a tervezőasztalhoz a Ubisoftnál.

Majdnem biztos, hogy nem csak a kiadás körül voltak problémák hanem a fejlesztő stúdióknál is, az újradolgozást még a Ubisoft Pune kezdte el, tőlük átkerült a Ubisoft Mumbaihoz, végül pedig teljesen elvették Indiától a fejlesztést és a Ubisoft montreáli stúdiójában kötött ki a projekt. Itt jutunk el cikkünk témájához, ugyanis már nem egyedül dolgozik a Ubisoft Montreal a Prince of Persia: The Sands of Time remake-elésén, a Ubisoft Toronto jelentette be, hogy ők is besegítenek a hányattatott sorsú játék fejlesztésében:

Bár az új stúdió bevonása új technológiákat hoz majd a Prince of Persia remake-be, ráadásul sokat lendíthet a játék kreatív irányán és a fejlesztést is felgyorsíthatja, azért szomorúak vagyunk, hogy a Ubisoft Toronto nem csak a Splinter Cell újradolgozására koncentrál...

Ti szerintetek érdemes még a Ubisoftnak a Prince of Persia remake-elésével foglalkozni?

Kövess Minket!



Gamer szótár