A KOTOR egyik legendás karaktere is saját filmet kaphat

A KOTOR egyik legendás karaktere is saját filmet kaphat

Az akolitus showrunnere érdekes álmokat dédelget magában.

Bő két évtizeddel ezelőtt debütált a Knights of the Old Republic, amelyet ma is az egyik legjobb Star Wars játéknak tartanak, és a rajongók régóta áhítoznak már egy felújított változatra, nem is reménytelenül. Bár a legutóbbi hírek szerint a KOTOR remake verziója nincs könnyű helyzetben, talán egy nap mégis elkészülhet.

A rossz hír mellé azonban párosulhat egy jó is, ugyanis a Disney-nél utalást tettek rá, hogy a KOTOR-korszak, amely több ezer évvel az eredeti film előtt játszódik, a jövőben fontos helyszíne lehet egy projektnek, de egyébként a tágabb értelemben vett franchise többnyire érintetlen maradna.

Ezeket olvastad már?

Épp csak berobbant Az akolitus, máris arról pletykálnak, hogy a széria showrunnere, Leslye Headland egy újabb nagyszabású ötletet szeretne megvalósítani, ugyanis filmre vinné a KOTOR-t. Olyan dolgokról álmodozik, hogy megfilmesítené a Galaktikus Köztársaság és a Sith Birodalom közötti konfliktust, mert a játék második részének egyik főszereplőjének, Kreia-nak a története különösen foglalkoztatja.

„Mindig is szerettem volna felfedezni a Knights of the Old Republic játék élőszereplős változatát és Kreia karakterét. Szerintem nagyon érdekes sztori lenne, amit életre lehetne kelteni.”

A KOTOR 2-ben Kreia egy vak leányzó, az Erőre igen érzékeny teremtés, aki ezen keresztül kötődik a főszereplőhöz is. A történetben Kreia a főhős mentora, de teljes mértékben elutasítja, hogy oldalt válasszon. Bár Headland egyelőre nem részletezte, hogy pontosan hogyan valósítaná meg ezt a koncepciót, sok rajongónak felcsillant a szeme, hiszen mégis csak az egyik legnépszerűbb KOTOR karakterről van szó.

Ráadásul egyelőre Headland Az akolitus című sorozatra koncentrál, amely a Nagy Köztársaság végén és valamivel több, mint 130 évvel az Egy új remény előtt játszódik. A széria már a kétrészes premierjével is óriásit ment, és gyakorlatilag letarolta a Disney+-t, és ha így folytatja, akkor talán még ez az új mozifilm is zöld utat kaphat.

Kövess Minket!



Gamer szótár