Jön a felújított Halo: Combat Evolved, és Master Chief beköltözhet PlayStation-re is

Jön a felújított Halo: Combat Evolved, és Master Chief beköltözhet PlayStation-re is

A vasárnapi Xbox Games Showcase-en azonban ne számíts még bemutatóra.

A hírek szerint a Microsoft elég nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis nekiláttak megvalósítani a Halo: Combat Evolved remaster verzióját, azonban ez még semmi, mivel a jelek szerint Xbox mellett PS5-re is befuthat ez a cím.

Ezeket olvastad már?

A bennfentes információk szerint a Halo felújított változata az egyik olyan játék, amelyet fontolóra vett a Microsoft, hogy megjelentetné a Sony konzoljaira is. A fejlesztés viszont még a korai stádiumban van, ezért arra nem érdemes számítani, hogy a vasárnapi Xbox Games Showcase során bejelentik ezt a projektet.

A Halo: Combat Evolvedet eredetileg a Bungie fejlesztette, és 2001-ben jelent meg, gyakorlatilag ezzel indult útjára az Xbox franchise. Nem sokkal később viszont kiderült, hogy a Halo lett a redmondi cég egyik zászlóshajója, és az elmúlt 20 évben elképesztő rajongótábort gyűjtött maga köré.

2011-ben aztán napvilágot látott a Halo: Combat Evolved Anniversary (remake), amely változatlanul hagyta a sztorit, de bevezette az achievementeket, a terminálokat és a koponyákat. Ez volt az első olyan rész, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy egyetlen gombnyomással válthassanak az eredeti és a továbbfejlesztett grafika között. A Combat Evolved Anniversary-t gyakran az eredeti Halo végleges változatának tekintik a frissített grafika és az achievement-támogatás miatt, és ez a verzió szerepel a 2014-es Halo: The Master Chief Collection című válogatásban is.

Egyelőre többet nem tudni erről a projektről, ezért kíváncsian várjuk azt is, hogy mi sülhet ki belőle, de az egyszer biztos, ez volt mindig az egyik legjobb része a sorozatnak, szóval egy ismét felturbózott kiadásnak biztosan sokan örülnek majd, pláne, ha a konkurens konzol játékosai is végre belekóstolhatnak a kalandba.

Kövess Minket!



Gamer szótár