Januárban újra pengét ragad Henry Cavill, hogy leszámoljon a halhatatlanokkal

Januárban újra pengét ragad Henry Cavill, hogy leszámoljon a halhatatlanokkal

Fény derült rá, hogy mikor látnak neki a Hegylakó reboot forgatásának.

Chad Stahelski már javában készül következő nagy projektjére, a Hegylakóra (Highlander), amelyről eddig csak annyit lehetett tudni, hogy Henry Cavill lesz a főszereplője. A reboot sztárja egyébként elképesztően lelkes, de ezt már több ízben is kifejtette a sajtónak. Stahelski eközben arról számolt be, hogy nincs már messze, hogy végre ténylegesen is nekilássanak a munkálatoknak:

„Januárban kezdünk forgatni Skóciában, ezért hétfőn már el is utazom oda, hogy megcsináljam az utolsó helyszíni felderítést.”

A film valószínűleg akciódúsabb lesz, és biztosan magán hordozza majd a rendező stílusát, főleg a kardvívás terén, ami nem csak kihívást jelent, hanem izgalommal is kecsegtet Stahelski számára. Elismerte az ilyen harcok filmszerűségét, de egyben nagyon fel is villanyozza a mögötte álló történet.

„Ez egy újabb lehetőség, hogy egy olyan dolgot csináljak, amit imádok. Szeretem, amiről szól, szeretek a halhatatlansággal és az időn átívelő szerelmi történetekkel foglalkozni. Úgy gondolom ez egy jó mód arra, hogy egy nagyszerű korszakos darabot és a sci-fit össze vegyítsük.”

Ezeket olvastad már?

Stahelski kihangsúlyozta, hogy a színészek kiképzése, illetve a valósághű és magával ragadó akciójelenetek elérése jelentős felkészültséget és odaadást igényel. Ugyanakkor, azt sem szeretné, hogy a film csupán kardpárbajok sorozata legyen. Érdekes lesz azt is látni, hogy az eddigi, főleg lövöldözésekre kiélezett akciójelenetek után hogyan tud majd váltani ezen a téren.

„Meg fogom tartani a lényeget. A legtöbb néző a filmekből tanulta meg milyen is egy lövöldözés, autós üldözés vagy kardpárbaj. És amit ezek a filmek mutatnak az 95%-ban baromság. Nem verekedsz meg 50 fickóval puszta kézzel, aztán elsétálsz, de jó móka és kielégíti az igényeket. Szóval a John Wick, tudjuk, hogy egy mese – persze én vágom, hogy nem az – de mi is jól szórakozunk rajta. A kardforgatás pedig nagyon hasonló.”

Kövess Minket!



Gamer szótár