Négy hónapnyi börtönre ítélték azt a férfit, aki egy Zeldás karddal mászkált az utcán

Négy hónapnyi börtönre ítélték azt a férfit, aki egy Zeldás karddal mászkált az utcán

Kard ki kard! Vagyis, pont hogy ne!

Ha nem is mindannyiunknak, de gyanítom sokunknak vannak olyan tárgyai, eszközei, amik valamilyen játékhoz köthetőek. Ki ne szeretne egy szép szobrot, egy menő pólót, esetleg egy klassz posztert a kedvenc játékával, azok hőseivel. A bátrabbak sokkal merészebb tárgyakra is lecsaphatnak, például kard replikákra. Vegyük például a The Legend of Zelda szériából ismerős Master Swordot. Kevés ikonikusabb kard létezik a játékvilágban, egy ilyen replika pedig elképesztően menő, még akkor is, ha csak 15 centis. Csak arra kell vigyázni, hogy az ilyenekkel ne a nyílt utcán szaladgáljunk, könnyen megüthetjük ugyanis a bokánkat.

Saját bőrén tapasztalta ezt meg a 48 éves Anthony Bray, az angliai Nuneaton városából. Neki egy 15 centis, de élethű és minőségi Master Sword replikája volt, ami még ha nem is éles, de mindenképpen hegyes. A férfi ezzel a kezében mászkált az utcán, hiszen szerinte ez csak egy játék, arra kellett, hogy lefoglalja kezét.

Kép forrása: warwickshire.police.uk

Szerencsétlenségére a rendőrség nem így gondolta. A 15 centis karddal a városban sétáló férfit letartóztatták, sőt, június 28-án el is ítélték, négy hónapnyi börtönre és 154 font bírságra (körülbelül 72 ezer forint). A rendőrség szerint nincs kivétel, még ha az illető ezt tényleg csak egy játéknak vette, az eszköz akkor is félelmet kelthet és adott esetben akár fegyverként is használható. Ezt maga Bray is elismerte, de kitartott amellett, hogy ő ezt csak egy játéknak vásárolta, szórakozásból.

„Egy csöppnyi odafigyeléssel Bray teljes mértékben elkerülhette volna a problémát." - nyilatkozta a rendőség.

Kövess Minket!



Gamer szótár