Csak egy scam a Starfieldet ésThe  Elder Scrollst egyesítő mod-projekt?

Csak egy scam a Starfieldet ésThe Elder Scrollst egyesítő mod-projekt?

Egy elképesztő koncepciót tűnhet el a feledés homályába, miután két pazar világot egyesítettek volna az alkotói, legalábbis az ígéret ez volt.

A napokban jelent meg a Redditen egy poszt, amelyben egy igen ambiciózus projekt részleteiről rántották le a leplet. Kiderült ugyanis, hogy néhány modder szeretett volna létrehozni egy Elder Scrolls-témájú bolygót a Starfieldben, ahol a játékosok felfedezhették volna a Skyrim, Oblivion és Morrowind csodás világait. Ezt úgy akarták elérni, hogy egyetlen égitestet telepakoltak volna az ikonikus tárgyakkal, részletes térképekkel és különleges küldetésekkel az előbb említett 3 játékból egyaránt. Ezért tehát meglehetősen nagy figyelmet kapott ez a bejegyzés, de úgy tűnik, hogy még azelőtt füstbe ment a terv, mielőtt bármi is megvalósulhatott volna belőle. Miközben egyre több felhasználó véli úgy, hogy ez biztosan csak egy trollkodás volt, a bejegyzésért felelős személy eközben pont az ellenkezőjét állította.

A VG247 megkereste a felelős személyt (New-Star-340 néven futó felhasználó), és kérdezősködtek egy kicsit a Project Tamrielről, de a posztoló csak annyit felelt, hogy a projektet törölték. Ezért történhetett meg, hogy nem volt az eredeti hírben egy link a weboldalra vagy a Discord szerverre, amit éppenséggel megjelöltek a szövegben.

„Miután megosztottuk az eredeti koncepciót a közösséggel, világossá vált, hogy a remélt támogatás egyszerűen nem lesz meg. Sok rajongó aggodalmát fejezte ki, és jelezte, hogy nem érdekeltek abban, hogy ez a projekt megvalósuljon. Ami minket illet, mi egy szenvedélyes modderekből álló kis csapat vagyunk, akik izgatottan vártak egy ilyen lehetőségre. A visszajelzések azonban ráébresztettek minket, hogy az általunk érzett izgatottságban nem osztozott a szélesebb közösség.” – nyilatkozta New-Star-340 a hirtelen törlés okáról.

Ezeket olvastad már?

Azt is érdemes tisztázni, hogy a Project Tamriel név már használatban van, ugyanis épp ilyen címen fut egy Morrowindhoz elkészített modding-projekt, de New-Star-340 elmondása alapján úgy tűnik, ők nem voltak ezzel tisztában.

„Nem voltam tudatában a már létező modding projektnek, amikor elkezdtük. Voltak ötleteink a név megváltoztatására, hogy elkerüljük a félreértéseket.”

Kövess Minket!



Gamer szótár