Volt olyan magyar, akinek 254 millió forintot fizetett vissza Apple a napokban

Volt olyan magyar, akinek 254 millió forintot fizetett vissza Apple a napokban

Rövid ideig tartott csak a boldogság, az Apple természetesen visszavette a pénzt.

Múlt hét szerdán, a botrányos Georgia - Portugália meccs közben kezdődött az az érthetetlen folyamat, aminek során az Apple nemes egyszerűséggel pénzt vont le a magyar felhasználók számlájáról, jogtalanul. Napokig senki nem tudta mi újság, volt akitől pár száz forintot vontak le, voltak akitől több százezret. Az MNB pár nappal későbbi tájékoztatása alapján 780 ezer magyar károsultja van az ügynek, akiktől összesen több, mint 2 milliárd forintot vontak le.

A furcsa az volt, hogy semmi rendszer nem volt a levonások mögött, sem az összegek, sem a számlák szemszögéből. Voltak olyanok akiknek aktív kártyáról vontak le pénzt, voltak akiknek már hónapok óta nem használt kártyáról, sőt, olyanok is akadtak, akikről arról számoltak be, hogy teljesen üres kártyáról vont le tőlük az Apple pénzt.

Ezeket olvastad már?

Néhány nap múlva megindult a kártérítés, az OTP például szombaton, a Gránit Bank vasárnap tájékoztatta arról ügyfeleit, hogy Apple-vel együttműködve megkezdődnek a levont összegek visszautalása. De még ez sem ment hiba nélkül! Volt olyan felhasználó, aki több, mint 253 millió forintot kapott vissza, írja a HVG.

A lapnak küldött olvasói fotók alapján az érintettől összesen 7169 forintot vontak le tévesen, majd 253 870 113 forintot kapott vissza.

Kép forrása: HVG

Persze kár ennek örülni. Az Apple egy órán belül zárolta az összeget az érintett számláján, később pedig vissza is vette a pénzt. Természetesen a valóban levont összeget visszakapta a HVG olvasója, így anyagi kára nem keletkezett.

Kövess Minket!



Gamer szótár