A zaklatásokat követően a Netflix a Horizon sorozatot is lefújta

A zaklatásokat követően a Netflix a Horizon sorozatot is lefújta

A múlt héten számolt be a Rolling Stone Steve Blackman, az Esernyő Akadémián dolgozó showrunner elfogadhatatlan viselkedéséről, amely egy másik nagyszabású projektére is kihatott.

Történt ugyanis, hogy 12 dolgozó is komoly vádakat fogalmazott meg Blackmannel szemben, ezt követően pedig egy tényfeltáró körútra indultak a Rolling Stone munkatársai. Eközben Blackman kategorikusan tagadta az állításokat, amelyek azzal vádolták, hogy manipulatív zsarnok volt a forgatáson, de azóta már egy másik furcsa dolog is napvilágot látott. A showrunner másik projektjét, a Horizon Zero Dawn előzménysorozatát ugyanis kukázták.

Vissza a tervezőasztalhoz

Egy Horizon-alapú tévésorozatról már régóta pletykáltak Hollywoodban, tekintettel a sorozat gazdag és magával ragadó történetére és gyönyörű világára. Ráadásul hatalmas sikert aratott a Guerilla Games mind a két epizóddal, ezért ez egy tökéletes cím lehetne egy élőszereplős adaptációhoz. A Netflix le is csapott az ötletre, de úgy tűnik mégsem akarják elkészíteni a szériát.

A Rolling Stone-os Cheyenne Roundtree – aki az eredeti Blackman-sztoriról tudósított – posztja szerint mostanra minden, ami a showrunnerhez kötődik, beleértve a Horizon Zero Dawnt és az Orbitalt, befellegzett. Azt nem tudni, hogy meddig jutott el a csapat a Horizon sorozattal kapcsolatban, de valószínűleg még csak a forgatások előkészítésével voltak elfoglalva.

Ezeket olvastad már?

Ha minden igaz, akkor a projektnek még nem kell búcsút intenünk, mert vélhetően a Sony egy másik stúdióval is tárgyalóasztalhoz ül a Horizon miatt, bár azt nem tudni ebből így mikor lesz nézhető verzió. Ez pedig már csak azért is egy logikus lépés, mert mostanában remekül sikerültek az élőszereplős adaptációk, gondoljunk csak a The Last of Usra vagy a Falloutra – amelyek nem mellesleg nagyon jó hatással voltak a videójátékos eladásokra is.

Kövess Minket!



Gamer szótár