Still Wakes the Deep: Olajfúrótornyon ragadtunk... és nem egyedül

Still Wakes the Deep: Olajfúrótornyon ragadtunk... és nem egyedül

Valami felébredt a mélyben, valami ami nem csak az aktuális időt szeretné leolvasni a telefonunkról.

Pár napja jelent meg a The Chinese Room legújabb horrorja, a Still Wakes the Deep. Aki hirtelen nem tudnám hová tenni a fejlesztőket, annak az Amnesia: A Machine for Pigs vagy az Everybody's Gone to the Rapture játékokra kell gondolni, azok is ugyanennek a csapatnak a játékai. Stílusban pedig a Still Wakes the Deep is ezen programok vonalát követi, akkor is ha ez előnyére válik és akkor is, ha hátrányára.

A játékban egy műszerész bőrébe bújhatunk, aki egyedül találja magát egy az óceán közepén található olajfúrótornyon. Pontosabban csak szeretné, ha egyedül lenne, hiszen valami, egy rettentő monstrum folyamatosan kergeti őt és bizony nem azért, hogy együtt pasziánszozzanak a többi ott dolgozó ember hiányában. Folyamatosan menekülnünk kell majd a szörny elöl, miközben az időjártás sem lesz kegyes hozzánk és persze nem csak a szörny, de különböző fejtörők is utunkat állják. A játékokot a kritika és a játékosok is dicsérik elképesztő hangulata, félelmetes, nyomasztó játékmenete és varázslatos látványa miatt, ugyanakkor az is tény, hogy a játék nem túl hosszú és sokkal kevésbé változatos, mint azt reméltük előzetesen.

Ettől függetlenül a Still Wakes the Deep egyelőre 2024 nyarának egy olyan játéka, amit bűn lenne kihagyni, amit muszáj kipróbálnod, ha szereted a horrort. Így tettünk mi is, PC Gurus munkatársaink máris megváltották jegyüket az olajfúrótoronyra, abban reménykedve, hogy hátha összebarátkoznak a szörnnyel.

A Still Wakes the Deep megtalálható az Game Pass kínálatában, Xboxon és PC-n is. Ha nem akarsz érte kiadni közel 15 ezer forintot, a Game Pass segítségével aprópénzért kipróbálhatod és akár végig is játszhatod.

Kövess Minket!