Túl nehéz az iRacing? Akkor az új játékukat imádni fogod

Túl nehéz az iRacing? Akkor az új játékukat imádni fogod

Egy meglepő játékért felelős csapattal együttműködve hozza el az árkád élményt az iRacing.

Egy árkád autóversenyzős játékon dolgozik az iRacing fejlesztőcsapata az Original Fire Gamesszel közreműködésben – jelentette be a stúdió ma délután. A cél, hogy egy olyan játékot adjanak ki, ami „a szélesebb, alkalmi versenyzős piac”-nak szól. Az egyelőre csak iRacing Arcade néven ismert program valamikor 2025-ben jelenhet meg, és nem csak PC-re, hanem konzolokra is ellátogat majd.

Bár túl sokat nem árultak el a stúdiók arról, hogy milyen lesz a játék, némi támpontot azért csak kaptunk. A közös nyilatkozatuk szerint a játék „az Original Fire Games előző címének, a Circuit Superstarsnak az infrastruktúrájára épül, de egy teljesen új termék lesz, ami új szintre emeli a vezetés élményét.” Ha esetleg nem ismernétek a Circuit Superstarst, de tudjátok, hogy az iRacing az egyik legjobb szimulációs autóversenyzős program valaha, akkor érdemes megnézni ezt a videót, hátha találtok hasonlóságokat a kettő között azon kívül, hogy autók mennek körbe körbe. Nekünk nem sikerült:

Az iRacing Arcade várhatóan inkább a videóban láttottakhoz, mintsem az eredeti játékhoz fog hasonlítani, így tehát teljesen másik közönséget szólít meg. Az iRacing elnöke, Tony Gardner szerint azért akarnak csinálni valami ilyet, mert „régóta szeretnénk más niche-ekbe is betörni a versenyzős videójátékos piacon belül”, és mert „nagyon tiszteljük [a fejlesztőket] a Circuit Superstars miatt, a csapatból sokan játszák és imádják a játékot.”

Az Original Fire Games részéről Carolina Mastretta társalapító szólalt meg a nyilatkozatban, arról beszélve, hogy az iRacing mögött álló csapatnak minden a rendelkezésére áll a tehetségtől, a szakértelemtől és a technológiától kezdve, hogy még jobbá tegyék azt, amit a Circuit Superstarszal megkezdtek. Ennek értelmében az iRacing Arcade fejlesztésért elsősorban az Original Fire Games felel majd, míg az imént felsorolt dolgokból amit tudnak, azt az iRacingen dolgozók a rendelkezésükre bocsájtanak majd.

Egyébként azért sem meglepő, hogy nem vállalt be egymagában még egy játékot az iRacing stúdiója, mert aktívan dolgoznak jelenleg a klasszikus frissítgetésén túl az ExoCrosson, valamint egy NASCAR-játékon is. Előbbi ebben a hónapban jelenik meg végső formájában, utóbbi pedig valamikor 2025-ben lát napvilágot.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!Gamer szótár