Tényleg készül a Shrek 5, már premierdátumot is kapott

Tényleg készül a Shrek 5, már premierdátumot is kapott

2010 óta nem kaptunk új Shrek filmet, de ezt a kis várakozást már kibírjuk.

Az utóbbi időkben többször is lehetett hallani arról, hogy elkészülhet a Shrek 5. része. Legutóbb a Szamár eredeti szinkronjáért felelős Eddie Murphy beszélt erről – és egy potenciális spinoffról a karaktere főszereplésével – egy Collidernek adott interjúban. De most végre a DreamWorks Animation is megerősítette a Shrek 5 létezését, készülését, így nem kell a sötétben tapogatóznunk.

Sőt, ha már úgy is bejelentősdit játszott a stúdió, akkor azt is elárulták, hogy Shrek, Fiona és Szamár egészen pontosan mikor is térnek vissza a mozikba. Nos, a nagy nap még odébb van, de a 2010-ben megjelent 4. epizódhoz képest ezt a közel két évet már fél lábon is kibírják a rajongók. Ugyanis csak 2026. július 1-jén jön a Shrek 5, ami azt jelenti, hogy a korábbi pletykákhoz képest kerek egy évvel később érkezik a várva várt folytatás:

A Shrek filmek eredeti, angol nyelvű változatában Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz keltik életre hangjaikkal a főszereplőket. Magyarországon pedig a négy éve elhunyt Gesztesi Károly hangja miatt maradt emlékezetes sokak számára a zsémbes ogre a 2000-es évekből. Az ötödik rész érkezésével biztosan téma lesz majd a következő két évben itthon, hogy hogyan pótolják majd az orgánumát. Tavaly felmerült az AI használata, valamint a népszerű Shrek szinkronparódiákért felelős Radics Peti is megoldásként. Azonban legjobb tudomásunk szerint ezek egyik sem járható út.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár