Az Ubisoft bocsánatot kért az AC Shadows miatt, de ennek semmi köze a petícióhoz

Az Ubisoft bocsánatot kért az AC Shadows miatt, de ennek semmi köze a petícióhoz

Úgy tűnik, hogy túlságosan élethűvé szerették volna tenni a játékot.

Minden Assassin's Creed franchise rajongó lélegzetvisszafojtva várja, hogy ősszel végre belevághasson a sorozat következő részébe, a Shadowsba. Legalábbis majdnem minden rajongó, hiszen a japánok körében nem fogadták túl nagy örömmel a játék előzetesét, sőt, petíciót indítottak azért, hogy az Ubisoft ki se adja azt. Ennek az oka, hogy a szigetország lakói szerint a fejlesztők tiszteletlenül bántak a kultúrájukkal, és rasszista módon viselkedtek, mikor megalkották Yasuke karakterét, akinek a valódi története merőben eltér a játékban bemutatottól. A petíciót lassan 100 000-en írták alá, és mindenki azt várja, hogy az Ubisoft végre szólaljon meg az ügyben. A minap egy nyilatkozatban bocsánatot kértek az Assassin's Creed Shadows miatt, azonban egy teljesen más témában.

Számos rajongónak feltűnt, hogy a játékkal kapcsolatos koncepciórajzokon többször is látható egy zászló, ami Sekigahara Teppo tulajdonába tartozik – önkéntesekből álló történelmi felújítócsoport vezetője, akik fesztiválokon és rendezvényeken lépnek fel. Az Ubisoft elnézést kért a jogtalan felhasználásért, és megígérte, hogy minden lehetséges helyen eltávolítják a zászlót – pár már kinyomtatott terméknél nem tudják ezt megtenni.

A fejlesztők elárulták, hogy minél autentikusabbá szerették volna tenni a játékot és a hozzá kapcsolódó tartalmakat, így történhetett, hogy felhasználták ezeket is. Úgy tűnik, hogy ezzel az ügy lezárásra is került, most már csak várnunk kell a november 12-ei megjelenést – hacsak a petíció kapcsán nem áll be valamiféle fordulat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!Gamer szótár