Már az Xbox szerint sem kell Xbox az xboxozáshoz

Már az Xbox szerint sem kell Xbox az xboxozáshoz

Örülhetnek a hétköznapi gamerek, akik nem akarnak konzolt venni akkor sem, ha befagy a pokol.

Lehet arról vitatkozni, mennyire megy jól az Xbox szekere, de a média olykor hajlamos elfelejteni, hogy az olvasók többsége nem a Microsoft részvényeseiből, hanem hétköznapi játékosokból áll. Persze izgalmas az, hogy mi történik gazdasági szempontból a konzol körül, mert ez hosszútávon befolyásolja azt, hogy mivel, hogyan játszhatunk. De minden egyes katasztrófát felülír a hétköznapokban az, hogy egy Game Passzel olcsón kapunk meg egy rakás játékot. Vagy az, hogy a Game Pass Ultimate-ben már konzol vagy PC sem kell ehhez, mert okostelevíziókon vagy telefonokon akár a felhőből is játszhatunk.

Ezt az érzést próbálta megragadni a legújabb reklámjában az Xbox is. A cég az Amazon Fire TV nevű tv okosító készülékre érkező Xbox alkalmazást promótálja éppen, és a hirdetés szerint nem kell félni, ha nincs konzolunk, mert több száz játék vár ránk így is. Ami akárhogyan is nézzük, nem biztos, hogy a mai napon a legjobb stratégia pénzügyi szempontból, de egy tök jó üzenet a játékosoknak.

A felhőalapú videójátékozás nyilvánvalóan nem lesz minden gamer kenyere. De biztosan sokan örülnek annak, hogy nem kell kicsengetniük a hardver árát heti egy-két óra kockuláshoz. Nekik pedig bőven elég az is, amit ez nyújtani tud. Különösen igaz ez az USA-ban, ahol az Amazon Fire TV kiegészítő rendkívül népszerű az olcsósága miatt, és már eleve egy rakás otthonban megtalálható. Ha előfizetőket akar toborozni az Xbox a gazdaságilag sokat kritizált szolgáltatásához, akkor ez egy tökéletes lépés. Aztán hogy ez mit jelent a AAA vagy a konzolgyártás szempontjából, most egy pillanatra legyen mellékes kérdés.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár