„Öld meg magad

„Öld meg magad" – üzente a fejlesztő a játéka kritizálójának

Ilyet sem láttunk még, és remélhetőleg a jövőben nem is fogunk többet.

Mindenki jól tudja, hogy sok esetben a kritikákat kezelni nehéz, főleg, hogy gyakran ezek teljesen alaptalanok. Abban az esetben viszont, ha valakinek a munkája nagyobb közönség számára készül, érdemes megfogadni azokat, vagy legalábbis lenyelni a békát, hiszen nagyrészt az ő kezükben van a sikeressége. Nos ezt nem sikerült megugornia az egyik Steamen is megtalálható játék fejlesztőjének, aki egy teljesen korrekt negatív véleményre felháborító módon reagált.

Coin Pusher Casino egy, a TreeNutsGames által fejlesztett és kiadott kaszinós játék, melyben sokan ütök el az idejüket, általában más, a háttérben zajló tevékenység közben. Többnyire pozitív értékelésekkel rendelkezik Steamen, azonban az egyik felhasználó, aki több mint 100 órát töltött a játékkal, végül negatívan értékelte azt, hiszen úgy gondolja, hogy a játék még hiányos, és a szintek sem voltak megfelelően kiegyensúlyozva. Az egyik fejlesztő ezen teljesen kiakadt, és „Öld meg magad" hozzászólással jutalmazta az értékelést, amit később természetesen törölt. A szóban forgó felhasználó sejtette, hogy ez lesz, ezért még időben képernyőfotót készített az esetről, amit hamar felkapott a Reddit közösség, és azóta a fejlesztő is elő lett véve.

A stúdió elnézést kért a történtekért, és elárulták, hogy elbocsátották a botrányosan viselkedő munkatársukat, a jövőben pedig jobban fognak figyelni a csapatukra. Később jv.van.dijk – a kirúgott fejlesztő – is megtette ugyanezt. A közösség egyes tagjai lebombázták a játék értékelését, míg mások úgy gondolják, hogy semmi probléma nem volt ezzel a megjegyzéssel, és így kell bánni a negatív értékelőkkel – nyilván mindaddig, míg nem ők kerülnek ilyen helyzetbe.

"Először is szeretnék elnézést kérni a mai elfogadhatatlan megjegyzésemért. Természetesen az ügyfél írhat olyan véleményt vagy megjegyzést, amelyet jónak lát, és nem az én dolgom, hogy érzelmi választ adjak a Steam ügyfelének. A pillanat hevében reagáltam úgy, ahogy tettem, de ez természetesen nem mentség, ezért ismételten a legmélyebb bocsánatot kérem a tiszteletlen viselkedésemért.” – írta jv.van.dujk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!Gamer szótár