Az új R-besorolású Watchmen előzetesétől még minket is kirázott a hideg

Az új R-besorolású Watchmen előzetesétől még minket is kirázott a hideg

Az első rész augusztusban jelenik meg.

A DC kiadott egy új trailert a Watchmen: Chapter 1-hez, és az az igazság, hogy még minket is kirázott a hideg tőle.

A most debütáló előzetesben Rorschach kerül a főszerepbe, és össze akarja toborozni a Watchmeneket, hogy kivizsgálják az egyik hős társuk, Comedian hirtelen halálát New Yorkban. Az animációs filmet hivatalosan még a San Diego-i Comic-Conon jelentették be 2023-ban, de ezután alig lehetett valamit hallani róla, egészen mostanáig. Az első fejezet azonban csak a történet fele – a második felvonás majd 2025-ben jön.

A hivatalos szinopszis szerint a történet a következőképpen alakul:

„Egy alternatív világban egy kormány által támogatott szuperhős meggyilkolása arra készteti a törvényen kívüli kollégáit, hogy visszatérjenek és a tettek mezejére lépjenek, eközben olyan rejtélybe keverednek, amely nemcsak az életüket, hanem az egész világot fenyegeti.”

A szinkronhangok között szerepel Matthew Rhys (Nite Owl), Katee Sackhoff (Silk Spectre), Titus Welliver (Rorschach), Troy Baker (Ozymandias), Michael Cerveris (Dr. Manhattan), és Rick D. Wasserman (The Comedian) is.

Az Alan Moore képregénysorozatán alapuló Watchmen egy alternatív univerzumban játszódik, ahol léteznek a szuperhősök. Ők azok, akik megváltoztatták az amerikai történelem menetét a 40-es, 50-es és 60-as években, beleértve a vietnami háború kimenetelét is. A képregény néhány évtizeddel később, a '80-as évekbe kalauzolja el az olvasókat, amikor is küszöbön áll a harmadik világháború, viszont a legtöbb szuperhős már visszavonult.

Ezeket olvastad már?

Zack Snyder jóvoltából 2009-ben már kaptunk egy filmadaptációt – amelynek stílusosan a Watchmen címet adta, illetve a Lost showrunnerje 2019-ben egy limitált sorozatot is elkészíett a képregények alapján az HBO számára, azonban egyik sem lett hatalmas siker.

Kövess Minket!



Gamer szótár