Olyan sokan tiltakoznak az Assassin's Creed Shadows megjelenése ellen, hogy az a Holdról is látszik

Olyan sokan tiltakoznak az Assassin's Creed Shadows megjelenése ellen, hogy az a Holdról is látszik

Továbbra sem nyugszanak a gamerek, egyre többen törölnék az új Assassin's Creedet.

Hiába övezi nagy várakozás az Assassin's Creed széria legújabb tagjának, a Shadowsnak az érkezését, az első bemutató óta két táborra bomlottak a rajongók. Az egyik fél imádja és várja  a játékot, a másik fél - ők vannak kisebbségben - pedig tiltakozik ellene és aláírásokat gyűjt a játék törlése érdekében. Sokan kritizálják a fejlesztőket, amiért pontatlanul, hibásan ábrázolnak bizonyos történelmi dolgokat, zászlókat, jelképeket a játékban, de a legtöbben mégis a színes bőrű szamuráj, Yasuke miatt vannak kiakadva. Olyannyira, hogy már aláírást gyűjtenek a Shadows törléséért.

„A közelmúltban a történelmi pontosság és a kulturális tisztelet hiánya miatt komoly problémánk adódott a játékfejlesztő Ubisoft közelgő „Assassin’s Creed Shadows” játékával kapcsolatban... Az Ubisoft továbbra is félreérti a szamurájok természetét és szerepét. Ez súlyos sértés a japán kultúra és történelem számára, és összefügghet az ázsiai rasszizmussal is. Felszólítjuk a Ubisoftot, hogy azonnal törölje az Assassin’s Creed Shadows megjelenését, és mutasson őszinte kutatást és tiszteletet a japán történelem és kultúra iránt." – áll a petícióban.

Néhány napja még "csak" 30 ezer aláírásnál tartott a gyűjtés, a cikk írásának pillanatában pedig már csaknem 80 ezer ember állt ki a Shadows törlése mellett. Márpedig a lélektani 100 ezres határ már egy olyan szint, amivel talán a Ubisoftnak is foglalkoznia kell.

Legalábbis papíron. A valóság viszont az, hogy nem csak a Ubisoft nem érzi azt, hogy bármi gond lenne a Shadows-zal, de a szakma sem. Még egy veterán japán Capcom fejlesztő is kiállt a napokban az AC Shadows mellett.

Te mit gondolsz? A Yasuke körüli tisztázatlan történelmi kérdések és az, hogy azokat mennyire egyszerűen kezeli a Ubisoft valóban probléma? Tényleg inkább törölni kéne az Assassin's Creed Shadowst?

Kövess Minket!



Gamer szótár