Ki kellett vezetni egy üvöltöző tüntetőt a Twister premier előtti vetítéséről

Ki kellett vezetni egy üvöltöző tüntetőt a Twister premier előtti vetítéséről

Az egyik jelenet kiverte a biztosítékot.

Július 11-én, csütörtökön történt az eset, amikor is egy női tüntető berohant a vászon elé, miután a nézők leültek, és elkezdett kiabálni, valamint egy táblát is lóbált. Egy szemtanú szerint a következőket üvöltötte:

„Nincs mentség az állatok bántalmazására. Lemondó nyilatkozatra van szükségünk.”

A tüntetőt a biztonságiak azonnal a földre vitték, és a kiérkező rendőrök azonnal bilincsbe verték. Miközben kikísérték, továbbra is ugyanazt skandálta, mint amit eddig is. Az incidenst követően a film sztárja, Glen Powell folytatta a bevezetőt, majd átadta a mikrofont a színésztársának, Anthony Ramosnak.

„Ez egy vad intro volt (nevet).”

Ezt követően néhány rendőr ott maradt, és nemcsak biztosította, hanem át is nézte a helyszínt. Bár azt nem tudni, hogy a tüntető egyedül vagy egy csoporttal együtt érkezett-e, a PETA (egy amerikai állatjogi szervezet) több tagja is tiltakozott a mozi előtt, ahol a premiert tartották. Fél tucatnyi személy tehénmaszkot viselt, és táblákat vittek magukkal, amelyeken az állt:

„Lasso Tornádók, nem állatok.” és „A borjak nyakát kiforgatták a rodeókon.”

A PETA az X-en egyébként közzé is tette a tüntetésről készült fotókat, a következő szöveggel:

„Követeljük a felelősségre vonást!", és megjelölték a film mögött álló Universal stúdiót.

„Itt az ideje egy ellenőrzésnek. A Twisters rodeós jelenete dicsőíti az állatok kínzását, erőszakát és halálát.”

Powell egy híres közösségi média személyiséget játszik a filmben, egy amolyan önjelölt 'Tornado Wranglert', aki a viharokat üldözi az izgalomért (és a kedvelésekért persze). Ezután összeáll Javival (Ramos) és a viharkövető Kate Cooperrel (Daisy Edgar-Jones), hogy leteszteljenek egy új technológiát az oklahomai tornádókon.

Ezeket olvastad már?

Az új felvonás az 1996-os nagysikerű alkotás folytatása, amely egyébként a maga idejében 2 Oscar-jelölést is kapott – a legjobb hang és a legjobb vizuális effektek kategóriában. Powell 2023 decemberében úgy jellemezte a Twisters-t, mint saját, önálló történetet a modern korban.

„Nem próbáljuk meg újraalkotni az első film történetét. Ez egy teljesen eredeti sztori. Az első rész főszereplői nem térnek vissza, szóval ez nem igazán egy folytatás.”

A Twisters július 17-én debütál a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár