LoL: Sosem találod ki, mit neveztek el Teemóról

LoL: Sosem találod ki, mit neveztek el Teemóról

Ha elsőre egy gomba jutott az eszedbe, akkor bizony tévedtél!

A világ legnépszerűbb esport játékában kevés idegesítőbb karakter van, mint a mérgező gombákat hajigáló, valamint köpőcsövével vakító lövedékkel támadó kis cserkész, Teemo. Az egyik legelső hős a League of Legends megkerülhetetlen alakja lett az elmúlt években, azonban most még egy mérföldkövet elért. A tudomány szakemberei úgy döntöttek, hogy az Ördögről magáról elneveznek egy frissen felfedezett rákot.

A fenti képen látható ízeltlábú egyáltalán nem hasonlít Teemóra, mégis "Gothus Teemo" névre hallgat. Az aprócska élőlényt A Dél-kínai-tengerben, egy korallzátony közelében találták meg Zi-Ming, Yuan, Wei Jang és Zhong-Li Sha tengerbiológusok. A puha állatka külső borítása, valamint színei emlékeztették a tudósokat a LoL egyik bajnokára.

Ez nem az első alkalom, hogy videójátékból ismert karakter után neveznek el egy új élőlényt. Elég csak az aprócska darázsra gondolni, amint "Anaphes charizardra" kereszteltek, vagy a sajnos már kipusztult bandikutra (Óceániában őshonos aprócska erszényes), ami nem meglepő módon a "Crashbandicoot waitabit" néven várt ismerté. Szerinted melyik LoL-hősről lehetne még elnevezni állatokat? Aniviáról valamilyen hideget kedvelő madarat? Renektonról egy krokodilt/aligátort? Azirról egy tyúkfélét? 

Kövess Minket!



Gamer szótár