Matthew McConaughey lehet a következő texasi kormányzó?

Matthew McConaughey lehet a következő texasi kormányzó?

Újabb színész, aki politikai babérokra törne.

Matthew McConaugheyt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen korunk egyik legkedveltebb színészéről van szó, aki 2014-ben el is nyerte a legjobb férfi főszereplőért járó Oscar-díjat, a Mielőtt Meghaltamban nyújtott alakításáért. Köztudott, hogy a filmsztár az utóbbi években más irányokba is kacsingat, és sokat tesz szeretett otthonáért, Texasért. Igyekszik kivenni a részét a helyi ügyekből, valamint minden lehetséges módon támogatja az ottani amerikai foci csapatot. Már régebben is felmerült nála, hogy indulna az állam kormányzója címért, azonban végül ebből semmi nem lett. Egy, a napokban folytatott panelbeszélgetés során viszont újra felmerült ennek a lehetősége.

McConaughey több fontos politikussal vett részt egy beszélgetésen, melynek fő témája az udvariasság a politikában volt. A beszámolók szerint továbbra is kacérkodik a kormányzóság gondolatával, azonban ehhez még tisztáznia kell néhány dolgot magában.

„Tanulási körúton vagyok, ami valószínűleg már hat éve tart. Megvannak-e hozzá az ösztöneim és az intellektusom, vajon jól állna-e nekem, és vajon én is jó lennék hozzá? Szerinted hasznos lennék?” – mondta válaszul McConaughey Phil Murphynek, a terveiről érdeklődő New Jersey-i kormányzónak. – Sokat tanultam öntől tegnap este azon a tequilán keresztül, uram" – tette hozzá viccelődve a filmszínész.

Az évek alatt kiderült, hogy sokan támogatnák ezen irányú törekvéseit, és ezt Josh Green hawaii demokrata kormányzó  is megerősítette, aki szerint mindenképpen el kéne indulnia a következő választáson. McConaughey még teljesen a hovatartozásáról sem döntött, és felszólalt a szélsőséges polarizáció ellen is, melyre az alábbi tanácsot kapta.

„Ne ess abba a csapdába, hogy azt gondold, csak egy dolognak kellene lenned. Sok republikánus azt akarja, hogy republikánus legyél, és sok demokrata azt akarja, hogy demokrata legyél, de legyél csak te, mert ez valami különleges lehet mindannyiunk számára.” – mondta Green.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN