Ha ilyen power bankod van, vigyázz, mert felgyulladhat

Ha ilyen power bankod van, vigyázz, mert felgyulladhat

Az IKEA a mai nap tűzveszély miatt visszahívott bizonyos power bankokat.

Az IKEA pár órája jelentette be, hogy a néhánya a hazánkban is kapható VARMFRONT power bank gyártási hiba miatt tűzbiztonsági kockázatot jelent, mindannak ellenére, hogy a termékeik komolya tesztelési folyamatoknak vannak alátéve mielőtt az üzletek polcaira kerülnek. Szerencsére ez a hiba csupán az említett márka néhány adott dátumbélyegzőivel ellátott hordozható töltőire vonatkozik, melyeket az alábbi idézetben megtaláltok.

„Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki rendelkezik VARMFRONT 10 400 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2038), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2313, 2316, 2318 vagy 2319, vagy VARMFRONT 5200 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2037), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2318, 2319 vagy 2322, hogy azonnal szüntesse meg annak használatát, és vigye vissza azt bármely IKEA áruházba, ahol visszakapja a termék vételárát." – áll a weboldal hivatalos bejegyzésében.

Azon VARMFRONT power bankokat, melyek más dátumbélyegzővel vannak ellátva, a visszahívás nem érinti. Érdemes mindenkinek élni a visszaváltás lehetőségével, hiszen ehhez még számla sem szükséges, és a használata veszélyt jelenthet a környezetére. Csupán néha fordul elő olyan eset bizonyos termékeknél, hogy hasonló tájékoztatást kell kiadni a vásárlóknak, de azok is általában – ahogy most is – időben elvannak csípve, így nincsenek igazi kárvallottjai a történteknek. 

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár